Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ: Παράσημο για τον σκύλο που καταδίωξε τον αλ Μπαγκντάντι
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Παράσημο για τον σκύλο που καταδίωξε τον αλ Μπαγκντάντι

ΗΠΑ: Ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε στον Λευκό Οίκο τον σκύλο που μετείχε στην επιχείρηση εξόντωσης του πρώην ηγέτη του ISIS.

ΗΠΑ: Επίσημη παρουσίαση έγινε στον Λευκό Οίκο για τον Κόναν, τον σκύλο που έλαβε μέρος στην επιχείρηση, η οποία οδήγησε στον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Παρουσία του αντιπροέδρου Μάικ Πενς και της συζύγου του Μελάνια, ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε πως «ο Κόναν έκανε φανταστική δουλειά… Αυτός ο σκύλος είναι απίστευτος, τόσο εξαιρετικός, τόσο έξυπνος». Σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, ο σκύλος ράτσας μαλινουά παρασημοφορήθηκε «με ένα μετάλλιο και μια πλακέτα».

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του πλέον καταζητούμενου τζιχαντιστή στον κόσμο στις 27 Οκτωβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος έσπευσε να επαινέσει τη συνδρομή του σκύλου στη σχετική επιχείρηση. Υπενθυμίζεται πως ο Κόναν είχε ακολουθήσει τον Αλ Μπαγκντάντι μέσα στη σήραγγα όπου έβαλε τέλος στη ζωή του πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. «Ο Κόναν είχε τραυματιστεί βαριά», εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Πίστευαν ότι δεν θα τα κατάφερνε, όμως ανέρρωσε πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

ΗΠΑ: Στη θάλασσα η σορός του αλ Μπαγκντάντι

Την επιχείρηση και τη διεξαγωγή της είχε περιγράψει με γλαφυρό τρόπο ο Αμερικανός πρόεδρος σε σχετική ανάρτησή του, παρουσιάζοντας τις τελευταίες στιγμές ενός από τους πιο περιζήτητους τρομοκράτες στον κόσμο. Με αυτή του την ενέργεια, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στην Ουάσινγκτον λόγω των απόρρητων πληροφοριών που έχει αφήσει να διαρρεύσουν. Κι ενώ το Πεντάγωνο έδινε πληροφορίες για την επιχείρηση με το σταγονόμετρο, από αμερικανικές πηγές έγινε γνωστό ότι η σορός του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ερρίφθη στη θάλασσα. Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν αποκάλυψαν που έγινε η ταφή ούτε πόσο διήρκησε, επισήμαναν, ωστόσο, ότι ακολουθήθηκαν θρησκευτικά τελετουργικά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις