Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Διάσωση κοάλα: Μαίνονται οι φωτιές στην Αυστραλία – Η συγκινητική κίνηση γυναίκας
ΚΟΣΜΟΣ

Διάσωση κοάλα: Μαίνονται οι φωτιές στην Αυστραλία – Η συγκινητική κίνηση γυναίκας

Διάσωση κοάλα: Μία γυναίκα στη Νέα Νότια Ουαλία έδωσε «μάχη» με τις φλόγες και έσωσε ένα κοάλα που έκλαιγε από τους πόνους. 

Διάσωση κοάλα: Ένα συγκλονιστικό βίντεο με τη διάσωση ενός μικρού κοάλα από τις φωτιές που μαίνονται στην Αυστραλία εδώ και μήνες, κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες. Όπως φαίνεται στο βίντεο, το μικρό κοάλα διασχίζει τον δρόμο και πηγαίνει στο δάσος, όπου εγκλωβίζεται στις φλόγες, ανήμπορο να κάνει οτιδήποτε για να σωθεί. Μια γυναίκα -ονόματι Τόνι- αψηφά τους καπνούς, τρέχει, και το παίρνει αγκαλιά από ένα φλεγόμενο δέντρο, τυλίγοντάς το με το πουκάμισό της. Στη συνέχεια του δίνει νερό και βρέχει τα καμένα ποδαράκια του για να το ανακουφίσει, ενώ αυτό ακούγεται να κλαίει από τον πόνο και τον πανικό. Το κοάλα οδηγήθηκε στο ειδικό Κέντρο Περίθαλψης στο Πορτ Μάκαρι, για νοσηλεία.

Ο Λούις, όπως τον βάφτισε η Τόνι, από το όνομα ενός από τα επτά εγγόνια της, φέρει σοβαρά εγκαύματα στα άκρα, τη γούνα του και τη μύτη του. Του χορηγήθηκαν πολλά υγρά, ενώ τα πόδια του τυλίχθηκαν με γάζες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Nine News Australia, λίγες ημέρες μετά, η γυναίκα επισκέφθηκε το κοάλα, στο κέντρο όπου αναρρώνει. «Πήγαινε κατευθείαν προς τις φλόγες. Βγήκα από το αυτοκίνητο και έτρεξα προς το μέρος του» δήλωσε η Τόνι Ντόχερτι, προσθέτοντας ότι λειτούργησε “απλά με το ένστικτο”.

Διάσωση κοάλα: Το συγκλονιστικό βίντεο

Διάσωση κοάλα: Μία εθνική τραγωδία

“Πρόκειται για μια εθνική τραγωδία, διότι αυτός ο πληθυσμός των κοάλα είναι μοναδικός” δήλωσε χαρακτηριστικά στο ABC η Σου Άστον, πρόεδρος του Νοσοκομείου για Κοάλα. Περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια στρέμματα έχουν καεί στην ανατολική Αυστραλία, ενώ η πυρκαγιά έφτασε στο Lake Innes, ένα πάρκο άγριας ζωής, όπου 600 κοάλα ζούσαν σε μια αποικία και πέθαναν στα δέντρα, ενώ αναζητούσαν καταφύγιο, μετέδωσε το News.com.au.

Διασώστες και εθελοντές, που ψάχνουν μέσα στους απανθρακωμένους ευκάλυπτους για ζώα, έχουν βρει πολλά νεκρά μαρσιποφόρα. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 350 νεκρά κοάλα, ωστόσο πιστεύεται ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλά αφυδατώνονται ή πεθαίνουν από την πείνα. Τα ζώα συνήθως τρώνε φύλλα ευκαλύπτου, αλλά οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει την πηγή τροφής τους. Καθώς αναπαράγονται μόνο μία φορά το χρόνο, ο θάνατος -και μάλιστα με μαρτυρικό τρόπο- τόσων πολλών κοάλα, αποτελεί ένα τραγικό συμβάν.

Διάσωση κοάλα: Συχνό φαινόμενο ο θάνατος των κοάλα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις