Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ατύχημα – Πυροτέχνημα: Αποζημίωση για τον 16χρονο που τυφλώθηκε στο πατρινό καρναβάλι
ΕΛΛΑΔΑ

Ατύχημα – Πυροτέχνημα: Αποζημίωση για τον 16χρονο που τυφλώθηκε στο πατρινό καρναβάλι

Ατύχημα - Πυροτέχνημα: Το 90% της όρασής του από το αριστερό μάτι είχε χάσει στην έναρξη του πατρινού καρναβαλιού του 2014 το 11χρονο, τότε, αγόρι.

Ατύχημα – Πυροτέχνημα: Το ατύχημα που σημειώθηκε στην τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού το 2014, όταν ένα αγόρι, 11 χρονών τότε, τραυματίστηκε από πυροτέχνημα είχε απασχολήσει όχι μόνο την Πάτρα αλλά και το πανελλήνιο. Το Πρωτοδικείο Πατρών, στο οποίο προσέφυγε η οικογένεια του παιδιού ζητώντας αποζημίωση για την τύφλωσή του, επιδίκασε αποζημίωση 170 χιλιάδων ευρώ. Από το ατύχημα το παιδί έχασε δυστυχώς το 90% της όρασής του από το αριστερό μάτι. Όσον αφορά το πρόσωπο το οποίο θα κληθεί να πληρώσει την αποζημίωση για τον τραυματισμό του παιδιού, το δικαστήριο επέδειξε ως υπεύθυνο τον πυροτεχνουργό της εταιρείας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη ρίψη των ελαττωματικών πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης ο πυροτεχνουργός δεν έλαβε τα νόμιμα μέτρα για την πρόληψη τυχόν ατυχήματος, αλλά και για την προστασία των παρευρισκομένων στο καρναβάλι.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, στα πυροτεχνήματα είχε εισχωρήσει υγρασία με αποτέλεσμα τον εκσφενδονισμό κατά τη ρίψη τους θραυσμάτων που τραυμάτισαν βαρύτατα το 16χρονο σήμερα παιδί. Αυτό, σύμφωνα με την απόφαση, θα μπορούσε να αποφευχθεί αν τα πυροτεχνήματα είχαν ελεγχθεί παραμονές της εκδήλωσης και όχι τρεις μήνες πριν που είχε γίνει η παραλαβή τους από την Κίνα. Ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης ο πυροτεχνουργός είχε καταδικαστεί σε 2 χρόνια και 11 μήνες φυλάκιση αλλά άσκησε έφεση.

Ατύχημα – Πυροτέχνημα: Τα πυροτεχνήματα από την τελετή λήξης του καρναβαλιού

Ατύχημα – Πυροτέχνημα: Τι αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία

Κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των εορτών, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο. Η Ελληνική Αστυνομία σας υπενθυμίζει ότι: • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται. • Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε. • Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

• Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού. • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα. • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά. Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις