Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Γρηγόρης Πετράκος – Aids: Το οργισμένο ποστ για την αφίσα – “Έχω αηδιάσει”
LIFESTYLE

Γρηγόρης Πετράκος – Aids: Το οργισμένο ποστ για την αφίσα – “Έχω αηδιάσει”

Γρηγόρης Πετράκος Aids: Μια αφίσα της καμπάνιας «I’m Positive» της Θετικής Φωνής και της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, νευρίασε τον Γρηγόρη Πετράκο.

Γρηγόρης Πετράκος Aids: Μια οργισμένη ανάρτηση έκανε ο Γρηγόρης Πετράκος, εξαιτίας μιας φωτογραφίας για μια καμπάνια κατά του Aids που είδε σε λεωφορείο. Συγκεκριμένα, βλέποντας ο τραγουδιστής και σύντροφος της Θεοφανίας Παπαθωμά, την παρακάτω φωτογραφία, πηγαίνοντας την κόρη του στο σχολείο, έγραψε το εξής μήνυμα: “Αυτή η φωτογραφία με τους δύο λάγνους καραφλομουσάτους (φυσικά με tattoo στο λαιμό για να είναι in..) , καμπάνια τάχα κατά του Aids, βρισκόταν τεράστια κολλημένη σε όλο το πίσω μέρος του λεωφορείου μπροστά μου το πρωί όπως πήγαινα την κόρη μου στο σχολείο.

Η μόνη ατάκα που έγραφε επάνω ήταν i m positive… Από αυτό, ένα παιδί που κάθεται στη στάση και τους βλέπει πρέπει να “ευαισθητοποιηθει” για το Aids? Βλέπει δύο άντρες να δίνουν φιλάκι τρυφερό και λέει i m positive… Όχι ρε εγώ δεν είμαι… Και όλα αυτά όχι σε ένα περιοδικό για μεγάλους αλλά Γιγαντοαφισα στο ΛΕΩΦΟΡΕΊΟ που πάνε τα παιδιά στο σχολείο. Έχω αηδιάσει με τους politically correct και θα ρίχνω κράξιμο στο εξής! Αρκετά με την αυτοδιαφήμιση σας!”.

Λίγο πιο μετά, κατέβασε από το facebook την ανάρτησή του. Η συγκεκριμένη καμπάνια είναι της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με τη «Θετική Φωνή» και την δημιούργησαν λίγο πριν από την Παγκόσμια Ημέρα AIDS με τον τίτλο «I’m Positive 2019». Στόχο έχει να μιλήσει με απλά λόγια για την ασθένεια από την οποία πάσχουν στην Ελλάδα 17.389 άτομα (στοιχεία 2018).

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Πετράκου

 

Τρεις διαφορετικές ιστορίες που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τον HIV αλλά και αξίες όπως η Παιδεία, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και η ορατότητα, «ξετυλίγονται» στον θεατή χωρίς φόβο και με πολλή ειλικρίνεια, ανοίγοντας τον δημόσιο διάλογο για την οροθετικότητα.

O Έλληνας επιστήμονας που δήλωσε το «αδιανόητο»

O ελληνικής καταγωγής Dr. Demetre Daskalakis είναι Aναπληρωτής Eπίτροπος για τον έλεγχο των λοιμώξεων στη Νέα Υόρκη. Υπήρξε ο πρώτος κρατικός αξιωματούχος στον κόσμο που συνυπέγραψε την Παγκόσμια Διακήρυξη ότι οι οροθετικοί που λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη και έχουν μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο, δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

View this post on Instagram

I'M POSITIVE Dr. Demetre Daskalakis is the Deputy Commissioner for disease control in New York City and the proud son of Greek parents. He was the first public health official in the world to affirm that people in medical care with HIV, who have undetectable viral loads, cannot transmit it. I’m Positive 2019 on November 14. Learn about HIV. Science has evolved, society should follow suit. Α collaboration between Onassis Stegi and @positivevoicegr under the auspices of the City of Athens. More info at link in bio. . . O ελληνικής καταγωγής Dr. Demetre Daskalakis είναι Aναπληρωτής Eπίτροπος για τον έλεγχο των λοιμώξεων στη Νέα Υόρκη. Υπήρξε ο πρώτος κρατικός αξιωματούχος στον κόσμο που συνυπέγραψε την Παγκόσμια Διακήρυξη ότι οι οροθετικοι που λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη, και έχουν μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο, δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. I’m Positive 2019 στις 14 Νοεμβρίου. Eνημερώσου για τον HIV. H επιστήμη έχει προχωρήσει, ας ακολουθήσει και η κοινωνία. Μια συνεργασία της Στέγης με τη @positivevoicegr, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Μάθετε περισσότερα στο link του bio. . . Video: Anthony Subietas . . #onassisstegi #onassisfoundation #onassis #stegi #onassisculture #positivevoicegr #impositive #lgbtqi #worldaidsday #worldaidsday2019 #hivpositive

A post shared by ONASSIS STEGI (@onassis.stegi) on

Μητέρα και γιος επέλεξαν να συνεχίσουν να υπάρχουν ο ένας στη ζωή του άλλου

Ο Ραφαήλ διαγνώστηκε με HIV το 2014. Επέλεξε να το μοιραστεί με τη μητέρα του Κωνσταντίνα και εκείνη επέλεξε να έχει στη ζωή της τον γιο της. Για τους ίδιους, η αποδοχή να είναι μια συνεχής διαδικασία κατανόησης του άλλου. Ωστόσο, ακόμα και σε όσα δεν καταλαβαίνουν, επιλέγουν να ακούν τον άνθρωπό τους με αγάπη.

View this post on Instagram

#IMPOSITIVE Rafael was diagnosed HIV positive in 2014. He chose to share it with his mother, Konstantina. She chose to have her son in her life. I’m Positive 2019 on November 14. Learn about HIV. Science has evolved, society should follow suit. More info at the link in bio. Α collaboration between Onassis Stegi and @positivevoicegr, under the auspices of the City of Athens. . . Ο Ραφαήλ διαγνώστηκε με HIV το 2014. Επέλεξε να το μοιραστεί με την μητέρα του, την Κωνσταντίνα. Εκείνη επέλεξε να έχει στη ζωή της τον γιο της. I’m Positive 2019 στις 14 Νοεμβρίου. Eνημερώσου για τον HIV. H επιστήμη έχει προχωρήσει, ας ακολουθήσει και η κοινωνία. Μάθε περισσότερα στο https://www.onassis.org/el/whats-on/im-positive-2019 Μια συνεργασία της Στέγης με τη @positivevoicegr, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. . . Video: @whatever_gr . . #onassisstegi #onassisfoundation #onassis #stegi #onassisculture #positivevoicegr #impositive #lgbtqi #worldaidsday #hivpositive

A post shared by ONASSIS STEGI (@onassis.stegi) on

Η «Κόκκινη Ομπρέλα» που προστατεύει τους εργαζομένους στο σεξ

Το 2015, η Άννα και ο Νίκος ξεκίνησαν μαζί «Red Umbrella Athens», την πρώτη δομή στην Ελλάδα για την υποστήριξη και την ενδυνάμωση των ατόμων που εργάζονται στο σεξ. Συμμετέχουν και οι δύο στην καμπάνια «I’m Positive 2019», θέλοντας να περάσουν το εξής μήνυμα: «Πρέπει και οφείλουμε να βγούμε στο φως της ορατότητας. Η εργασία στο σεξ, είναι εργασία».

View this post on Instagram

#IMPOSITIVE «We should and we have to come to the light of visibility. Sex work, is work.» In 2015, Anna and Nikos founded together @redumbrellathens, the first organization in Greece for the support and empowerment of sex workers. I’m Positive 2019 on November 14. Learn about HIV. Science has evolved, society should follow suit. More info at the link in bio. Α collaboration between Onassis Stegi and Positive Voice (@my.checkpoint), under the auspices of the City of Athens. . . «Πρέπει και οφείλουμε να βγούμε στο φως της ορατότητας. Η εργασία στο σεξ, είναι εργασία.» Το 2015, η Άννα και ο Νίκος ξεκίνησαν μαζί Red Umbrella Athens, την πρώτη δομή στην Ελλάδα για την υποστήριξη και την ενδυνάμωση των ατόμων που εργάζονται στο σεξ. I’m Positive 2019 στις 14 Νοεμβρίου. Eνημερώσου για τον HIV. H επιστήμη έχει προχωρήσει, ας ακολουθήσει και η κοινωνία. Μάθε περισσότερα στο link του bio. Μια συνεργασία της Στέγης με τη Θετική Φωνή @my.checkpoint), υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. . . Video: @whatever_gr . . #onassisstegi #onassisfoundation #onassis #stegi #onassisculture #positivevoicegr #impositive #lgbtqi #worldaidsday #hivpositive

A post shared by ONASSIS STEGI (@onassis.stegi) on

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις