Γρηγόρης Πετράκος – Aids: Το οργισμένο ποστ για την αφίσα – “Έχω αηδιάσει”

LIFESTYLE

Γρηγόρης Πετράκος – Aids: Το οργισμένο ποστ για την αφίσα – “Έχω αηδιάσει”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γρηγόρης Πετράκος Aids: Μια αφίσα της καμπάνιας «I’m Positive» της Θετικής Φωνής και της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, νευρίασε τον Γρηγόρη Πετράκο.

16.11.2019 | 12:06

Γρηγόρης Πετράκος Aids: Μια οργισμένη ανάρτηση έκανε ο Γρηγόρης Πετράκος, εξαιτίας μιας φωτογραφίας για μια καμπάνια κατά του Aids που είδε σε λεωφορείο. Συγκεκριμένα, βλέποντας ο τραγουδιστής και σύντροφος της Θεοφανίας Παπαθωμά, την παρακάτω φωτογραφία, πηγαίνοντας την κόρη του στο σχολείο, έγραψε το εξής μήνυμα: “Αυτή η φωτογραφία με τους δύο λάγνους καραφλομουσάτους (φυσικά με tattoo στο λαιμό για να είναι in..) , καμπάνια τάχα κατά του Aids, βρισκόταν τεράστια κολλημένη σε όλο το πίσω μέρος του λεωφορείου μπροστά μου το πρωί όπως πήγαινα την κόρη μου στο σχολείο.

Η μόνη ατάκα που έγραφε επάνω ήταν i m positive… Από αυτό, ένα παιδί που κάθεται στη στάση και τους βλέπει πρέπει να “ευαισθητοποιηθει” για το Aids? Βλέπει δύο άντρες να δίνουν φιλάκι τρυφερό και λέει i m positive… Όχι ρε εγώ δεν είμαι… Και όλα αυτά όχι σε ένα περιοδικό για μεγάλους αλλά Γιγαντοαφισα στο ΛΕΩΦΟΡΕΊΟ που πάνε τα παιδιά στο σχολείο. Έχω αηδιάσει με τους politically correct και θα ρίχνω κράξιμο στο εξής! Αρκετά με την αυτοδιαφήμιση σας!”.

Λίγο πιο μετά, κατέβασε από το facebook την ανάρτησή του. Η συγκεκριμένη καμπάνια είναι της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με τη «Θετική Φωνή» και την δημιούργησαν λίγο πριν από την Παγκόσμια Ημέρα AIDS με τον τίτλο «I’m Positive 2019». Στόχο έχει να μιλήσει με απλά λόγια για την ασθένεια από την οποία πάσχουν στην Ελλάδα 17.389 άτομα (στοιχεία 2018).

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Πετράκου

 

Τρεις διαφορετικές ιστορίες που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τον HIV αλλά και αξίες όπως η Παιδεία, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και η ορατότητα, «ξετυλίγονται» στον θεατή χωρίς φόβο και με πολλή ειλικρίνεια, ανοίγοντας τον δημόσιο διάλογο για την οροθετικότητα.

O Έλληνας επιστήμονας που δήλωσε το «αδιανόητο»

O ελληνικής καταγωγής Dr. Demetre Daskalakis είναι Aναπληρωτής Eπίτροπος για τον έλεγχο των λοιμώξεων στη Νέα Υόρκη. Υπήρξε ο πρώτος κρατικός αξιωματούχος στον κόσμο που συνυπέγραψε την Παγκόσμια Διακήρυξη ότι οι οροθετικοί που λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη και έχουν μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο, δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

Μητέρα και γιος επέλεξαν να συνεχίσουν να υπάρχουν ο ένας στη ζωή του άλλου

Ο Ραφαήλ διαγνώστηκε με HIV το 2014. Επέλεξε να το μοιραστεί με τη μητέρα του Κωνσταντίνα και εκείνη επέλεξε να έχει στη ζωή της τον γιο της. Για τους ίδιους, η αποδοχή να είναι μια συνεχής διαδικασία κατανόησης του άλλου. Ωστόσο, ακόμα και σε όσα δεν καταλαβαίνουν, επιλέγουν να ακούν τον άνθρωπό τους με αγάπη.

Η «Κόκκινη Ομπρέλα» που προστατεύει τους εργαζομένους στο σεξ

Το 2015, η Άννα και ο Νίκος ξεκίνησαν μαζί «Red Umbrella Athens», την πρώτη δομή στην Ελλάδα για την υποστήριξη και την ενδυνάμωση των ατόμων που εργάζονται στο σεξ. Συμμετέχουν και οι δύο στην καμπάνια «I’m Positive 2019», θέλοντας να περάσουν το εξής μήνυμα: «Πρέπει και οφείλουμε να βγούμε στο φως της ορατότητας. Η εργασία στο σεξ, είναι εργασία».

Exit mobile version