Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίθεση σε σχολείο – Καλιφόρνια: Υπέκυψε ο 16χρονος δράστης
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε σχολείο – Καλιφόρνια: Υπέκυψε ο 16χρονος δράστης

Επίθεση σε σχολείο - Καλιφόρνια: Πριν αυτοπυροβοληθεί είχε σκοτώσει δυο συμμαθητές του και είχε τραυματίσει τρεις ακόμα.

Επίθεση σε σχολείο – Καλιφόρνια: Ο 16χρονος που άνοιξε πυρ την Πέμπτη (14/11) στην αυλή του λυκείου του, σε μια πόλη κοντά στο Λος Άντζελες, σκοτώνοντας μια συνομήλική του συμμαθήτρια και έναν 14χρονο συμμαθητή του και τραυματίζοντας άλλους τρεις πριν στρέψει το πιστόλι του στον εαυτό του και αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι, υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί σε κρίσιμη κατάσταση, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες του σερίφη της κομητείας.  Ο Ναθάνιελ Μπερχάου, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο παράλληλα με τα θύματα της επίθεσης που διέπραξε στο λύκειο Σόγκους, στη Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνια και νοσηλευόταν «σε κρίσιμη κατάσταση», τελικά «υπέκυψε στα τραύματά του στις 15:32 (01:32 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας)», ενημέρωσε ο Μάρβιν Κράουντερ, εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες.

Κατά την ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του σερίφη, η μητέρα του νεαρού, που διέπραξε την επίθεση και αυτοπυροβολήθηκε την ημέρα που έκλεισε τα 16 του χρόνια, ήταν παρούσα τη στιγμή του θανάτου. Την ίδια ώρα, γίνεται γνωστό πως η κατάσταση δύο κοριτσιών ηλικίας 14 και 15 ετών, κρίνεται καλή και σταθερή. Σύμφωνα με τη διεύθυνση του νοσοκομείου Henry Mayo στην Σάντα Κλαρίτα, ένας 14χρονος που νοσηλεύτηκε μετά το περιστατικό έχει πάρει εξιτήριο, ενώ άλλοι 2 μαθητές που είχαν διακομισθεί εκεί πέθαναν.

Επίθεση σε σχολείο – Καλιφόρνια α δευτερόλεπτα του θανάτου

Ο Κεντ Ουίτζενερ, από το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, δήλωσε ότι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει τον ύποπτο να στέκεται χωρίς να κινείται και να ανοίγει πυρ, να πυροβολεί διαδοχικά τα θύματά του πολύ γρήγορα, προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του. Το επεισόδιο αυτό στο Λύκειο Σόγκους έφερε στη μνήμη άλλες επιθέσεις με όπλα σε αμερικανικά σχολεία, συμπεριλαμβανομένης αυτής στο Πάρκλαντ στη Φλόριντα τον περσινό Φεβρουάριο, όταν ένας πρώην μαθητής σκότωσε 17 ανθρώπους με τουφέκι εφόδου.

Η επίθεση είναι το 85ο επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώνεται σε σχολικούς χώρους από τις αρχές του 2019, σύμφωνα με το Everytown, μια ομάδα ακτιβιστών που αγωνίζονται για να γίνουν πιο αυστηροί οι νόμοι περί οπλοκατοχής. Φέτος είναι επίσης η 20ή επέτειος από τη σφαγή στο Λύκειο Κολουμπάιν του Κολοράντο, όπου δύο έφηβοι σκότωσαν 12 μαθητές και έναν καθηγητή και τραυμάτισαν άλλους 20 ανθρώπους, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησαν.

Εσωστρεφής και λυπημένος

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης έδρασε μόνος του. Ένας γείτονας, που κατονομάζεται ως ο νοσηλευτής Τζάρεντ Άξεν, δήλωσε ότι ο ύποπτος έδειχνε να είναι εσωστρεφής και λυπημένος και ότι είχε μάλλον πέσει σε μελαγχολία μετά την απώλεια του πατέρα του από καρδιακή προσβολή τον Δεκέμβριο του 2017.

«Θα έλεγα ότι πονούσε και δεν μπορούσε να ζητήσει βοήθεια», δήλωσε ο Άξεν για τον ύποπτο, ο οποίος ήταν αθλητής του στίβου στο σχολείο, συμμετείχε στους προσκόπους και του άρεσαν οι υπαίθριες δραστηριότητες και να πηγαίνει εκδρομές για κυνήγι με τον πατέρα του. Ο δράστης ήταν μιγάς, η μητέρα του κατάγεται από την Ιαπωνία και ο πατέρας του ήταν λευκός, ενώ έχει μια μεγαλύτερη αδελφή, η οποία έγινε νοσηλεύτρια και μετακόμισε.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία όσον αφορά το πού βρήκε το όπλο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις