Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φέντερερ – Τζόκοβιτς 2-0: Στα ημιτελικά ο Ελβετός – Σήμερα το ντέρμπι Τσιτσιπά – Ναδάλ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φέντερερ – Τζόκοβιτς 2-0: Στα ημιτελικά ο Ελβετός – Σήμερα το ντέρμπι Τσιτσιπά – Ναδάλ

Φέντερερ - Τζόκοβιτς 2-0: Η κλάση του Ελβετού μίλησε ξανά και ο Ρότζερ Φέντερερ θα είναι επίσης στα ημιτελικά του ATP Finals.

Φέντερερ – Τζόκοβιτς 2-0Με μία τρομακτική εμφάνιση από… το ένδοξο παρελθόν, ο 38χρονος Ρότζερ Φέντερερ υπέταξε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίο και απέκλεισε από τη συνέχεια του ATP Finals, παίρνοντας ο ίδιος το δεύτερο εισιτήριο από τον όμιλο «Μπγιον Μποργκ» και έτσι θα βρεθεί και αυτός στα ημιτελικά της διοργάνωσης του Λονδίνου.

Ο Ελβετός άσος, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι είναι και ο πολυνίκης του θεσμού με 6 κατακτήσεις, δίχως να αφήσει κανένα περιθώριο στον Σέρβο να ελπίζει, πήρε την πολύτιμη νίκη με 2-0 σετ (6-4, 6-3), δείχνοντας απόλυτη ψυχραιμία στα σημεία που χρειάστηκε.

Φέντερερ – Τζόκοβιτς 2-0: Οι δηλώσεις του Φέντερερ

Ο «Βασιλιάς» εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν μια από αυτές τις βραδιές που είχα ξεκάθαρο πλάνο. Πήρα αυτό που περίμενα και ήταν ένα πολύ ωραίο συναίσθημα στο τέλος, φάνηκε από την αντίδραση. Είμαι απλά χαρούμενος για το επίπεδό μου σήμερα. Σίγουρα είναι πάντα ξεχωριστό να νικάς τον Νόβακ, ειδικά μετά από ό,τι έγινε, αλλά δεν ένιωσα σαν να έπρεπε να διώξω τα φαντάσματα ή κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν υπήρχαν φαντάσματα. Προχώρησα γρήγορα μετά από αυτό. Παίζω πολύ καλά τη φετινή σεζόν και νομίζω ότι η νίκη το αποδεικνύει.

Είμαι σίγουρος ότι το έβλεπε, αλλά στο τέλος της ημέρας προσπαθώ να παίξω εγώ ένα καλό τουρνουά. Ήξερα ότι παίζονταν πολλά για τον Νόλε. Αν δεν είχε πάρει το Wimbledon μπορεί να μην έφτανε ως εδώ και αυτό έλεγα στον εαυτό μου. Επειδή με νίκησε στο Wimbledon ήταν τόσο κοντά. Και ο Ράφα, βέβαια, είχε τρομερή πορεία. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να νικήσω και τους δύο φέτος, όμως αξίζουν να είναι πιο πάνω από εμένα. Ήταν, πάντως, μια καλή μέρα για το τένις, όχι επειδή νίκησα τον Νόβακ, αλλά γιατί παιζόταν το Νο.1 και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη. Προσπαθούσα να θυμίσω στον εαυτό μου να παίξει με λιγότερη πίεση από ό,τι ο Νόβακ και αυτό έπιασε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Φέντερερ – Τζόκοβιτς 2-0: Απογοητευμένος ο Σέρβος

Από την πλευρά του ο «Νόλε» παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου του. «Δεν έκανα και πολλά πράγματα σωστά στο παιχνίδι, για να είμαι ειλικρινής. Ρεαλιστικά ήταν ο καλύτερος παίκτης από όλες τις απόψεις και άξιζε να κερδίσει. Σέρβιρε εξαιρετικά, κινούνταν καλά, επέστρεφε καλά το σερβίς μου. Νομίζω ότι έκανε τα πάντα σωστά. Εγώ έπαιζα παθητικά, δεν μπορούσα να διαβάσω το σερβίς του. Ήταν ένα αρκετά κακό παιχνίδι από την πλευρά μου. Στο τέλος της ημέρας είμαστε επαγγελματίες και έχουμε το προνόμιο να παίζουμε στο υψηλότερο επίπεδο για τόσα χρόνια. Αυτό μου δίνει την εμπειρία να ξέρω πώς να δεχτώ κάποια πράγματα, να προχωρήσω και να ψάξω για μια άλλη ευκαιρία».

Ενώ για το γεγονός πως ο Φέντερερ παίζει έτσι τα 38 δήλωσε: «Θαυμάζω ό,τι κάνει στο γήπεδο. Αυτά που έχει πετύχει και αυτά που ακόμα δείχνει στο court είναι εκπληκτικά. Είναι πρότυπο ακόμα και για μένα που είμαι ένας από τους αντιπάλους του. Είναι έμπνευση να κοιτάς την καριέρα του και αυτά που ακόμα κάνει».

Σήμερα ο Τσιτσιπάς

Σήμερα ο Τσιτσιπάς αγωνίζεται κόντρα στον θρύλο του τένις, Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος πέτυχε μία σπουδαία ανατροπή κόντρα στον Μεντβέντεφ στην αναμέτρηση που προηγήθηκε (6-7, 6-3, 7-6) και πλέον χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη για να βρεθεί κι αυτός στην τετράδα του ATP Finals. Από την άλλη πλευρά, όπως είναι ευνόητο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι κατά μία έννοια «αδιάφορος» στον αγώνα αυτό, αφού με δύο νίκες δίχως μάλιστα να έχει χάσει κάποιο σετ, έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους ημιτελικούς του θεσμού. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δε θα παλέψει για να πετύχει ακόμα μία ιστορική νίκη στο παλμαρέ του. Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 16:00.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις