alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ναρκωτικά: Οι παραγγελίες στο διαδίκτυο, οι κωδικοί, η πελατεία
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά: Οι παραγγελίες στο διαδίκτυο, οι κωδικοί, η πελατεία

Ναρκωτικά: Οι συνομιλίες των εμπλεκομένων γίνονταν με διάφορους κωδικούς, όπως «κοκορέτσι», «σόδα» και «κάστανα»

Ναρκωτικά: Έκαναν παραγγελίες… παραισθήσεων, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους κωδικούς, που αναλογούσαν στο ζητούμενο είδος ναρκωτικών ουσιών. Τα ηγετικά μέλη του κυκλώματος, όριζαν το ραντεβού της παράδοσης και delivery της εγκληματικής οργάνωσης, αναλάμβαναν τη μεταφορά και την παράδοση κατ’ οίκον! Πελάτες του πολυδαίδαλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, ιδιαίτερα κοκαΐνης, ήταν πολίτες με «υψηλά βαλάντια», από Ψυχικό, Φιλοθέη, Μαρούσι, κέντρο Αθήνας και Γλυφάδα, που διακινούσε όλων των ειδών τα ναρκωτικά.

Σε ό,τι αφορά τους κωδικούς των παραγγελιών, αλλά και συνομιλιών των μελών, ενδεικτικά αναφέρονται ως «πράσινα», «πρασινάδα» ή «πράσα», το χασίς λόγω του πράσινου χρώματος της συσκευασίας του, καθώς και «λάστιχα». Τα ναρκωτικά δισκία τα ονόμαζαν «καραμέλες», λόγω του σχήματος και του λευκού χρώματός τους. Την ηρωίνη την ανέφεραν ως «κρέας», «σόδα, «θέμα», «κάστανα» , «καφέ», λόγω του καφέ σκούρου χρώματος που έχει. Την κοκαΐνη την ονόμαζαν «άσπρη» ή «χιόνι», λόγω του λευκού χρώματος της ουσίας. Πολλές φορές την αποκαλούσαν «κοκορέτσι». Το ένα κιλό ναρκωτικής ουσίας ως «αμάξι». Την αστυνομική επιχείρηση ως «πέσιμο» ή «γάμο» ή «πανηγύρι».

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ναρκωτικά: Προμηθευτής Αλβανός υπήκοος

Είναι ένα μέρος της δραστηριότητας της μίας από τις δύο συνεργαζόμενες εγκληματικές οργανώσεις, με προμηθευτή των ουσιών Αλβανό υπήκοο, με άμεση συνεργό μία γυναίκα. Το δεύτερο, συνεργαζόμενο κύκλωμα, δεχόταν σε σπίτι στην περιοχή του Μενιδίου, καθημερινά περί τους 100 χρήστες ναρκωτικών, που κατέφθαναν από όλη την Αττική. Οι περισσότεροι έκαναν χρήση στο εσωτερικό του σπιτιού κι αυτό για να μην έχουν στην κατοχή τους την ποσότητα σε περίπτωση ελέγχου από την Αστυνομία και να μην αποκαλύψουν στοιχεία για τους προμηθευτές.

Από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συνελήφθησαν 22 άτομα, κατηγορούνται άλλα τριάντα, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης, 42.150 ευρώ, έξι αυτοκίνητα, πιστόλι, φυσίγγια καθώς μηχανήματα και εργαλεία, που αποτελούσαν πλήρες εργαστήριο τυποποίησης – νόθευσης κοκαΐνης.

Πουλούσαν σε χαμηλές τιμές

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι συλληφθέντες, είχαν συστήσει συνεργαζόμενες εγκληματικές ομάδες με σκοπό την εξασφάλιση μιας πλήρους «ανταγωνιστικής αγοράς» ναρκωτικών με κύριο χαρακτηριστικό την πώληση τους σε χαμηλές – δελεαστικές τιμές, ως απόρροια της υψηλής νόθευσης που είχαν πετύχει. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικός υποδιευθυντής, Θεοδ. Χρονόπουλος, ανέλυσε τη δράση των δύο οργανώσεων. Η πρώτη, ανέφερε, αποτελούσε βασικό διακινητή στην περιοχή της Αυλίζας και στην περιοχή του Πλάτωνα στις Αχαρνές, τα τελευταία χρόνια.

1.500 ευρώ κέρδος κάθε μέρα

«Αποτελούν», συνέχισε «αδιαμφισβήτητα από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στην περιοχή των Αχαρνών, με την προσέλευση των χρηστών να ξεπερνάει τους 100 χρήστες τη μέρα και να αποκομίζουν όφελος από 1.300 έως 1.500 ευρώ. Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση αποτελούσε ιδιάζουσας μορφής ομάδα, όπου τα τέσσερα μέλη της διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.  Είχαν αποκτήσει σταθερό πελατολόγιο χρηστών κοκαΐνης και κάνναβης, έχοντας ορίσει την τιμή πώλησης της κοκαΐνης στα 100 ευρώ το γραμμάριο».

Από Μενίδι ως Ψυχικό, Φιλοθέη και Γλυφάδα

Οι περιοχές που δραστηριοποιούνταν, περιελάμβαναν κυρίως τις Αχαρνές και τα Άνω Λιόσια, αλλά εκτείνονται και πέραν αυτών στη Νέα Φιλαδέλφεια, Μαρούσι, Ψυχικό, Φιλοθέη, Σπάτα, Κέντρο Αθήνας, Πειραιά, Γλυφάδα, Βάρη, Σπάτα κ.α.

Εργαστήριο νόθευσης

Διατηρούσαν στενή επαφή με μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ όπως διαπιστώθηκε με το πέρας των ερευνών, διέθεταν σε δύο οικίες των μελών της, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια τυποποίησης και νόθευσης ναρκωτικών ουσιών.