Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία – άσκηση: Νέα παράνομη NAVTEX – Οι Τούρκοι δεσμέυουν και το Ικάριο Πέλαγος
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία – άσκηση: Νέα παράνομη NAVTEX – Οι Τούρκοι δεσμέυουν και το Ικάριο Πέλαγος

Τουρκία - άσκηση: Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε μεταξύ άλλων στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τουρκία – άσκησηΝέα παράνομη NAVTEX με στόχο αυτή τη φορά το Ικάριο Πέλαγος εξέδωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση «Ανατολική Μεσόγειος 2019» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Μάλιστα ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Ακάρ, περηφανεύεται για την εν λόγω άσκηση, τονίζοντας πως πρόκειται για την μεγαλύτερη άσκηση ως προς τον αριθμό των συμμετεχόντων, καθώς για αυτή έχουν κινητοποιηθεί συνολικά 48 πολεμικά πλοία και σχεδόν 4.700 άτομα από 15 χώρες.

Όπως αναφέρει το news.gr, η Τουρκία κάνει ότι μπορεί σε προπαγανδιστικό επίπεδο ώστε να δοθεί μια εικόνα παντοδυναμίας, ενώ από την τουρκική πλευρά δημοσιοποιήθηκαν και επίσημες φωτογραφίες που επεδείκνυαν τη σημασία του γεγονότος.

Τουρκία – άσκηση: Ο στόχος της άσκησης

Μιλώντας στα τουρκικά ΜΜΕ, Τούρκοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για μία άσκηση με διαφορετική στόχευση αυτή τη φορά. «Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, αυτή η άσκηση θα επιτρέψει στην Τουρκία να καταδείξει τη δύναμη και τη στάση της έναντι των ανταγωνιστριών χωρών στο πεδίο της ενεργειακής πολιτικής. Η άσκηση θα αποκαλύψει ποιανού ο λόγος περνάει περισσότερο στην ανατ. Μεσόγειο», δηλώνει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Μιλιέτ» ο απόστρατος αξιωματικός του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, Αλπ Κιρικανάτ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε προς τους Τούρκους δημοσιογράφους από το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας, στην άσκηση θα συμμετάσχουν και άλλες 15 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, εφόσον υπάρχει συμμετοχή του ΝΑΤΟ, με συνολικά 47 πλοία και 4.700 άτομα στρατιωτικό προσωπικό από όλες τις χώρες. Στην άσκηση συμμετέχουν επίσης και υποβρύχια της Ιταλίας, καθώς και της Ιορδανίας, χώρες οι οποίες συμμετέχουν στο Φόρουμ για το φυσικό αέριο της ανατ. Μεσογείου, μέλη του οποίου είναι επίσης η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Παλαιστίνη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις