Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τοπαλούδη δίκη: Η «συγγνώμη» της οικογένειας του Ροδίτη (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Τοπαλούδη δίκη: Η «συγγνώμη» της οικογένειας του Ροδίτη (vid)

Τοπαλούδη δίκη: Ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε χτες ότι αλλάζει ο ποινικός κώδικας για τους βιασμούς που τελούνται από δυο και περισσότερα άτομα.

Τοπαλούδη δίκη: Σχεδόν ένα χρόνο από το άγριο έγκλημα στους Πεύκους αλλά και λίγες εβδομάδες πριν οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη καθίσουν στο εδώλιο, οι γονείς του Ροδίτη ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος. «Η οικογένεια του νεαρού Ροδίτη αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει για μια ακόμη φορά την οδύνη της για το τραγικό περιστατικό και να διατυπώσει τη δημόσια συγγνώμη της στην οικογένεια του θύματος» επισημαίνει ο δικηγόρος της οικογένειας του κατηγορουμένου, μιλώντας στο Star. Η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη ζητά να τιμωρηθούν αυστηρά οι δράστες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε χτες ότι αλλάζει ο ποινικός κώδικας για τους βιασμούς που τελούνται από δυο και περισσότερα άτομα. Θα τιμωρούνται πλέον με ισόβια. Μέχρι στιγμής, οι κατηγορούμενοι τα ρίχνουν ο ένας στον άλλο. Οι αρχές περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους τα τελευταία μηνύματα της φοιτήτριας μέσω Facebook για λύσουν τον γρίφο του αν γνώριζε ότι στο ραντεβού της με τον Αλβανό θα ήταν και ο Ροδίτης.

Δείτε από το 21:25

Τοπαλούδη δίκη: Είναι ένα παιδάκι, τίποτε άλλο, λέει η μητέρα του κατηγορουμένου

Λίγες ημέρες πριν, η μητέρα τους ενός από τους δύο κατηγορούμενους, είπε πως ο γιος της «είναι απλά ένα παιδί». Συγκεκριμένα, η μητέρα του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, αναφέρει: «Έχει περάσει για το παιδί μου ότι αυτό το παιδί είναι απροστάτευτο. Αυτό το παιδί δεν είναι απροστάτευτο! Έχει δύο υπέροχους γονείς, έχει μια συγγένεια τι να σας πω, από όλα τα μέρη. Είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη, είμαι από οικογένεια παπά. Η πρώτη οικογένεια στο χωριό μου! Και να ντρέπονται για αυτά που λένε. Δεν είναι αυτός που νομίζετε πως είναι! Είναι ένα παιδάκι, τίποτε άλλο. Ένα παιδί!».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις