Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επαναστατική Αυτοάμυνα: Γιατί προμηθεύτηκαν διόπτρα νυκτός και σκοπευτικό εργαλείο
ΕΛΛΑΔΑ

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Γιατί προμηθεύτηκαν διόπτρα νυκτός και σκοπευτικό εργαλείο

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Ψάχνουν και τον δεύτερο τρομοκράτη, που εμφανιζόταν στις ένοπλες επιθέσεις κατά αστυνομικών και άλλων στόχων.

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Τον δεύτερο τρομοκράτη του διδύμου της ομάδας κρούσης της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», που εμφανιζόταν σε όλα τα χτυπήματα με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ και στις πρεσβείες Μεξικού και Γαλλίας, αναζητά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Για τον βασικό χειριστή του καλάσνικοφ, με το οποίο τα μέλη της οργάνωσης επιχείρησαν δύο φορές μέσα στο 2017 να δολοφονήσουν αστυνομικούς των ΜΑΤ, στο ίδιο σημείο (Χαρ. Τρικούπη, γραφεία ΠΑΟΚ), εμφανίζονται απόλυτα βέβαιοι. Θεωρούν ότι αυτός είναι ο 46χρονος καταζητούμενος, τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα με εισαγγελική διάταξη, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική για τις κινήσεις του.

Δεδομένο από την πρώτη στιγμή των συλλήψεων των δύο ανδρών, 41 και 45 χρόνων, στη γιάφκα του Χολαργού, είναι ότι αυτός που πλαισίωνε, είτε ως οδηγός μοτοσικλέτας είτε ως κάλυψη του τρομοκράτη, που στόχευε και πυροβολούσε κατά βολή, δεν είναι ο 41χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί και το 2010 ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα των Μαζιώτη-Ρούπα. Αυτός, αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 2018, όταν οι ένοπλες επιθέσεις της οργάνωσης είχαν ήδη γίνει και δεν μπορεί να ήταν παρών σε αυτές, άσχετα αν είχε γνώση. Μετά την αποφυλάκισή του, κατά την αντιτρομοκρατική προσχώρησε στις τάξεις της οργάνωσης και αυτό συνδυάστηκε με προσπάθεια αναβάθμισης της επιχειρησιακής της ικανότητας.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Ίσως να μην είναι και 45χρονος ιδιοκτήτης της γιάφκας

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ίδιων ερευνητών της αντιτρομοκρατικής, ο δεύτερος αυτός τρομοκράτης, ίσως να μην είναι ούτε ο 45χρονος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος -γιάφκα, που βρέθηκε στο Χολαργό. Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία, είπε, ότι δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές. Έως τώρα ο ρόλος του περιορίζεται στην παραχώρηση του διαμερίσματος, για απόκρυψη του οπλισμού.

Το γιατί τον αποκλείουν, σχεδόν, δεν είναι γνωστό ακόμη. Έτσι, το ανθρωποκυνηγητό πλέον εξελίσσεται με στόχευση να συλληφθούν και οι δύο, που φέρονται να έπαιρναν μέρος στις ένοπλες επιθέσεις της Επαναστατικής Αυτοάμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται και ένα τρίτο άτομο με υποστηρικτικό ρόλο, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία.

Ιανουάριο και Νοέμβριο του 17 οι επιθέσεις

Υπενθυμίζεται ότι οι ένοπλες επιθέσεις με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη Χαρ. Τρικούπη, εκδηλώθηκαν Ιανουάριο και Νοέμβριο του 2017. Είχαν προηγηθεί και στις δύο περιπτώσεις συλλήψεις προσώπων, που κατηγορήθηκαν για σοβαρές πράξεις τρομοκρατίας. Στην περίπτωση της επίθεσης του Νοεμβρίου 2017, αυτός που πυροβόλησε από την συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά κατά των αστυνομικών σκοπών της κλούβας, φερόταν να έχει σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά με τον δράστη της πανομοιότυπης επίθεσης, στο ίδιο σχεδόν σημείο, που είχε σημειωθεί στις 10 Ιανουαρίου 2017.

Με μαύρα ρούχα

Και τις δύο φορές ο χειριστής του καλάσνικοφ, ντυμένος με μαύρα ρούχα, πυροβόλησε τρεις φορές, καθώς ο χρόνος, που είχαν ορίσει οι ίδιοι οι τρομοκράτες, δεν επέτρεπε περισσότερες, γιατί έπρεπε να διαφύγουν μέσα σε κόσμο σε ώρες 6 το απόγευμα και 8 το βράδυ, αντίστοιχα. Για το λόγο αυτό, καταλήγει η αντιτρομοκρατική, στο αναβαθμισμένο οπλοστάσιο της οργάνωσης βρέθηκαν μεταξύ των άλλων διόπτρα νυκτός, η οποία θα προσαρμοζόταν στην κάννη του καλάσνικοφ για περισσότερη ακρίβεια, αλλά και σκοπευτικό εργαλείο για τον ίδιο λόγο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις