Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΣΟΕΕ σήμερα: “Μήπως ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει νέο Γρηγορόπουλο;”, λέει ο Ραγκούσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΣΟΕΕ σήμερα: “Μήπως ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει νέο Γρηγορόπουλο;”, λέει ο Ραγκούσης

ΑΣΟΕΕ σήμερα: Από την άλλη, η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει πως η επέμβαση των αστυνομικών στην ΑΣΟΕΕ «ήταν επιβεβλημένη».

ΑΣΟΕΕ σήμερα: Για ασύμμετρη και αδικαιολόγητη στάση στην ΑΣΟΕΕ κατηγόρησε την αστυνομία ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. Παράλληλα, διερωτήθηκε αν η κυβέρνηση επιδιώκει κλίμα έντασης. «Σήμερα υπήρξε μία ασύμμετρη και παντελώς αδικαιολόγητη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ που μας υποχρεώνει να διατυπώσουμε δημοσίως το ερώτημα. Μήπως τελικά είναι ο κ. Μητσοτάκης αυτός που επιδιώκει ένα νέο Γρηγορόπουλο;», δήλωσε ο κ. Ραγκούσης, μιλώντας στη Βουλή.

Παράλληλα, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για αφωνία απέναντι στις επιτυχίες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι με πολύ καθαρό τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχάρη την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη νέα της αυτή επιτυχία που έρχεται σε ένα σημείο μιας δουλειάς βάθους που γίνεται τα τελευταία χρόνια».

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι της Δευτέρας ανέβασε στα social media ένα βίντεο από την εισβολή που πραγματοποίησαν δυνάμεις των ΜΑΤ στο Οικονομικό. Λίγη ώρα αργότερα ανέβασε και μία αφίσα στην οποία αναφέρουν ότι «Η κανονικότητα αντεπιτείθεται. Η Δημοκρατία απειλείται». Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης υπήρξαν πληροφορίες που έκαναν λόγο για συλλήψεις ενώ σημειώθηκαν και προσαγωγές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ένας εκ των επιστημονικών συνεργατών της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Σοφίας Σακοράφα. Eίναι, βέβαια πρωτοφανές την ώρα που Πανεπιστήμια έχουν καταληφθεί από μπαχαλάκηδες και χρησιμοποιούνται για κατασκευή μολότοφ και ορμητήρια και η αστυνομία επεμβαίνει, να σπεύσει η αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβέρνηση.

ΑΣΟΕΕ σήμερα: Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για την επέμβαση της αστυνομίας

«Η παράταξή μας διαχρονικά και έμπρακτα, είναι απέναντι στη βία και στην ανομία. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας, που συμβάλλει στην απερίσπαστη λειτουργία των Πανεπιστημίων, ως χώρων ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ακαδημαϊκής προόδου.

Η επέμβαση των αστυνομικών χθες στην ΑΣΟΕΕ για την αποκάλυψη του οπλοστασίου των αναρχικών, ήταν επιβεβλημένη. Σήμερα όμως δεν δικαιολογούνται ο υπερβάλλον ζήλος που έδειξε η αστυνομία και οι σκηνές βίας που έπρεπε με περιφρούρηση του χώρου να είχαν αποφευχθεί.

Χρειάζεται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές ιδιαίτερα εν όψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη. Επισημαίνουμε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει τον αγώνα των φοιτητών για δημοκρατία και ελευθερία. Και όταν λέμε κανένας εννοούμε κανένας…».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις