Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Κλοπές: Σύλληψη 29χρονου στα Άνω Λιόσια
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές: Σύλληψη 29χρονου στα Άνω Λιόσια

Κλοπές: Μορφή επιδημίας έχουν πάρει οι απάτες σε βάρος των πολιτών από μέλη συμμοριών που εμφανίζονται ως συντηρητές ασανσέρ ή ως τεχνικοί της ΔΕΗ.

Κλοπές: Άλλες φορές παρίσταναν τους τεχνικούς ανελκυστήρων -όταν έμπαιναν σε πολυκατοικίες- κι άλλες ότι είναι τεχνικοί της ΔΕΗ– όταν στοχοποιούσαν μονοκατοικίες! Και με τις δύο ιδιότητες, κατάφερναν να εισχωρήσουν στα διαμερίσματα ή στις ισόγειες κατοικίες και να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών. Ενώ προσποιούντο και στις δύο περιπτώσεις, ανεξαρτήτως του ρόλου που έπαιζαν, ότι… μαστόρευαν με τα κατσαβίδια στα χέρια, πηγαινοέρχονταν στο εσωτερικό των οικιών. Εκεί με βάση σχέδιο συγκεκριμένο, φρόντιζαν να μετακινούν βαριά έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές με αποτέλεσμα να εγκλωβίζουν τους ενοίκους-θύματα και να περιορίζουν την κίνησή τους στο σπίτι.

Αυτή την ευκαιρία έψαχναν οι συνεργοί, οι οποίοι με κάθε άνεση κινούνταν στα δωμάτια του σπιτιού και άρπαζαν από μετρητά, χρυσαφικά και ό,τι άλλο αντικείμενο τους φαινόταν αξίας. Η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τον έναν της σπείρας. Πρόκειται για 29χρονο Ρομά, ο οποίος συνελήφθη στα Άνω Λιόσια. Σε βάρος του και σε βάρος των συνεργών του που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κλοπής και της ληστείας.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κλοπές: Η αστυνομία περιγράφει τη δράση της σπείρας

«Οι δράστες, εισέρχονταν στις οικίες των ηλικιωμένων προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή τους τεχνικούς συντήρησης ανελκυστήρων και ακολούθως, είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης είτε με άσκηση σωματικής βίας, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά και κοσμήματα». Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν επτά περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών και συγκεκριμένα Ακρόπολη, Σύνταγμα, Παγκράτι, Κυψέλη, Πατήσια, Καλλιθέα.

Οι… συντηρητές των νοτίων προαστίων

Η προηγούμενη πανομοιότυπη συμμορία που δρούσε παραπλανητικά υπό τις ίδιες ιδιότητες, εξαρθρώθηκε πριν από λίγο καιρό στα νότια προάστια. Τα μέλη εκείνης της σπείρας εντόπιζαν έξω από τα σπίτια τους, ηλικιωμένους και ηλικιωμένες. Τους έπειθαν για την «ιδιότητά» τους και αποκτούσαν την εμπιστοσύνη τους. Τα ανύποπτα θύματα άνοιγαν την πόρτα του σπιτιού τους προκειμένου οι… συντηρητές η οι μαϊμού τεχνικοί να δουν που είναι η… βλάβη! Στο εσωτερικό των σπιτιών, ξετυλίγονταν, όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες των θυμάτων, απίστευτες σκηνές. Με διάφορα προσχήματα τους… ζάλιζαν κυριολεκτικά και τους έστελναν σε διάφορα σημεία όπως στην κουζίνα να… ελέγξουν τις πρίζες! Κάποια από τα μέλη της σπείρας, έσπρωχναν εντέχνως τα βαριά έπιπλα, τραπέζια, ψυγεία, κουζίνες με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν γύρω από τους ιδιοκτήτες κλοιό από τον οποίο δεν μπορούσαν να ξεφύγουν!

Την ίδια ώρα που συνέβαιναν τα απίστευτα, συνεργοί τους που είχαν μπει κρυφά στο σπίτι, αλώνιζαν κυριολεκτικά στα δωμάτια, ψάχνοντας μετρητά και χρυσαφικά και οτιδήποτε άλλο τους φαινόταν ότι είχε αξία. Συνελήφθησαν τότε τρεις άνδρες ηλικίας 24, 25 και 31 χρόνων, ενώ οι αστυνομικοί έψαχναν και μια 30χρονη συνεργός τους. Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις ληστειών, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα απάτης σε Γλυφάδα, Βούλα, Αργυρούπολη και Παγκράτι. Ο αρχικός στόχος των μελών αυτών των συμμοριών ήταν η κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης. Όταν όμως τα θύματα αντιλαμβάνονταν ότι είχαν πέσει σε παγίδα και προσπαθούσαν να αντιδράσουν, διέπρατταν ένοπλες ληστείες και σε κάποιες περιπτώσεις με τραυματισμό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις