Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τι στρώμα να πάρω: Tips για να διαλέξω το καλύτερο
PLUS

Τι στρώμα να πάρω: Tips για να διαλέξω το καλύτερο

Τι στρώμα να πάρω: Δες τι πρέπει να προσέξεις για να καταλήξεις στην ιδανικότερη αγορά για τους πιο... απολαυστικούς σου ύπνους.

Τι στρώμα να πάρω: Οι Λατίνοι συνήθιζαν να λένε “qui dormit, non peccat”. Αυτός, δηλαδή, που κοιμάται, δεν αμαρτάνει. Αν και η παραπάνω λαϊκή σοφία είναι μάλλον γνωστή, έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο χρόνο ξοδεύουμε σε ένα κρεβάτι; Αν εξαιρέσει κανείς τις ώρες που περνάμε με τον σύντροφό μας… ξύπνιοι, περνάμε περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας κοιμώμενοι τον ύπνο του δικαίου. Αυτό σημαίνει πως η διαρρύθμιση του δωματίου θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του BBC, 9 στους 10 άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου, αναζητούν από τους ειδικούς συμβουλές προκειμένου να προμηθευτούν κατάλληλο στρώμα.

Ο καιρός πλέον μάς σπρώχνει αναπόφευκτα στο να μείνουμε σπίτι. Το φθινόπωρο αποτελεί κατ’ εξοχήν περίοδο για να βάλουμε στα πλάνα μας την επιλογή ενός νέου στρώματος. Η επιλογή του κατάλληλου στρώματος μπορεί να αποδειχτεί σπαζοκεφαλιά. Τη λύση θα δώσετε εσείς οι ίδιοι, απαντώντας πολύ απλά στην ερώτηση «τι στρώμα να διαλέξω;». Ένα στρώμα θα είναι βέβαια ανατομικό, όμως εκείνο που θα κάνει τη διαφορά είναι να το επιλέξετε με βάση τις δικές σας ανάγκες. Έτσι προκύπτουν μερικές ερωτήσεις που αν τις απαντήσει κανείς θα επιλέξει το στρώμα που θα κάνει τη ζωή του πιο απολαυστική.

1. Ζεσταίνεσαι εύκολα όταν ξαπλώνεις στο στρώμα;

Η τεχνολογία του ύπνου, η οποία εφαρμόζεται ιδανικά στο κατάλληλο στρώμα, έχει φέρει προϊόντα πραγματικά εντυπωσιακά. Αυτόνομα ελατήρια, αγκαλιάζουν κάθε σημείο του σώματος ξεχωριστά και έτσι προσφέρουν ανατομική στήριξη. Τα αυτόνομα ελατήρια αφήνουν τον αέρα να κυκλοφορεί ανάμεσα στο σώμα και το στρώμα με αποτέλεσμα να μην αισθάνεται κανείς πως ζεσταίνεται αφόρητα όταν ξαπλώνει.

2. Λατρεύεις την αίσθηση ενός στρώματος που σε αγκαλιάζει;

Ένα από τα τελευταία θαύματα της τεχνολογίας, σε ό, τι αφορά τον ύπνο είναι ο αφρός μνήμης. Κατασκευασμένος από ειδικό υλικό, αγκαλιάζει το σώμα και προσαρμόζεται με εξαιρετική ευκολία στο σχήμα του. Ένας συνδυασμός αφρού μνήμης με αυτόνομα ελατήρια σε θήκες θα κάνουν τον ύπνο πραγματική απόλαυση.

3. Σε ενδιαφέρει η υφή του στρώματος στο σώμα;

Η στήριξη του σώματος στην επιλογή στρώματος είναι ένα ζήτημα και η αίσθηση που αφήνει αυτό όταν ξαπλώνει κανείς είναι ένα άλλο. Τα υλικά που προσφέρουν την άνεση, όπως τα ελατήρια και ο αφρός μνήμης, κρύβονται κάτω από την επιφάνεια του στρώματος, η οποία είναι σημαντικό να προσφέρει ευχάριστη αίσθηση στο άγγιγμα κάθε φορά που ξαπλώνετε. Ένα ύφασμα δροσερό, που κινείται μαζί σας καθώς κοιμάστε θα κάνει πραγματικά τη διαφορά.

4. Δεν θέλετε να χρειάζεται να… σηκώνετε το στρώμα;

Παλιότερα, προκειμένου να κοιμηθούμε καλύτερα γυρίζαμε το στρώμα ανάποδα ή το πάνω, κάτω ώστε να αποφύγουμε τα βαθουλώματα που αυτό αποκτούσε με τον καιρό. Η κατάλληλη επιλογή στρώματος λοιπόν πρέπει να προνοεί και για το μέλλον. Υπάρχουν στην αγορά στρώματα που δεν χρειάζεται να τα τουμπάρετε ποτέ προκειμένου να κοιμάστε άνετα και να ξυπνάτε ξεκούραστα.

5. Σκέφτεστε πώς θα κουβαλήσετε το στρώμα;

Τα στρώματα νέας τεχνολογίας δεν είναι επίπεδα, αλλά στρογγυλά! Τι εννοούμε… Ένα σύγχρονο στρώμα έρχεται από το εργοστάσιο τυλιγμένο σε ρολό, κάτι που βοηθά σημαντικά, τόσο στη μεταφορά του, όσο όμως και στην τοποθέτησή του στο κρεβάτι. Tο μαξιλάρι φυσικά έρχεται να συμπληρώσει μοναδικά αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. Υπάρχουν εκεί έξω «έξυπνα» μαξιλάρια που θα αλλάξουν τον τρόπο που ξεκουράζεστε. Με αφρό μνήμης και ειδικά υλικά που αναπνέουν και στηρίζουν τον αυχένα, θα γίνουν ένα πολύτιμο εργαλείο για να κοιμηθείτε σωστά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις