Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Προανακριτική Novartis: Σκληρή δήλωση Ρήγα για εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis: Σκληρή δήλωση Ρήγα για εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου

Προανακριτική Novartis: Πάντως, ο κ. Τασούλας έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι οι κοινοβουλευτικές εργασίες δεν χωρούν τραμπουκισμούς και ακτιβισμούς.

Προανακριτική Novartis: Για την απόφαση της επιτροπής της Βουλής να εξαιρεθούν από την υπόθεση της Novartis οι δύο πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης, μίλησε την Πέμπτη ο πρώην υφυπουργός Παναγιώτης Ρήγας χαρακτηρίζοντας ως «χουντοειδή» την έμπνευση της Επιτροπής να περιορίσει τα δικαιώματα και τη λειτουργία των βουλετών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Ελλάδα 94,3», ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι παρόμοιες πρακτικές δεν έχουν υπάρξει ξανά στο παρελθόν και πως η προηγούμενη απόφαση του 2010 είναι εντελώς διαφορετική από την σημερινή που εξαιρεί τους δυο βουλευτές.

Ο κ. Ρήγας παράλληλα υποστήριξε ότι η επίσκεψη του τότε υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον Άρειο Πάγο ήταν για να ενημερωθεί η κυβέρνηση από την εισαγγελία πότε θα φτάσει η δικογραφία στη Βουλή και δεν αφορούσε καμία άλλη παρέμβαση στη υπόθεση της Novartis. Την ίδια στιγμή, πάντως, οι εξελίξεις στον απόηχο των όσων σημειώθηκαν την Τρίτη στην Προανακριτική είναι ραγδαίες. Είναι ενδεικτικό πως οι εκφράσεις που χρησιμοποιούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανακαλούν στη μνήμη την περίοδο 1990-93 και δείχνουν ότι έχει παρέλθει η περίοδος των χαμηλών τόνων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αποστάσεις Τσίπρα

Σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει τη διαφωνία του για την απόφαση εξαίρεσης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλο Πολάκη και ζητά παρέμβαση του κ. Τασούλα για την «αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης». Ωστόσο, στο κείμενο αποφεύγει τη χρήση ακραίων εκφράσεων που ακούστηκαν από βουλευτές του όπως «χουντο-επιτροπή» και «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», μιλά ωστόσο για «βάναυση στέρηση των κοινοβουλευτικών δικαιωμάτων».

Τασούλας: O ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει τους τραμπουκισμούς

Πάντως, ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι οι κοινοβουλευτικές εργασίες δεν χωρούν τραμπουκισμούς, απειλές και ακτιβισμούς. Ανέφερε ότι θα υπάρξει απάντηση στην επιστολή Τσίπρα έως την ερχόμενη Παρασκευή ξεκαθαρίζοντας ότι η λύση που θα δοθεί στα προσχώματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέχιση των εργασιών της προανακριτικής θα είναι «στο πλαίσιο των κανόνων της Δημοκρατίας και όχι του τραμπουκισμού».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος χαρακτήρισε «παρακμιακό φαινόμενο» της απειλές του κ. Παύλου Πολάκη πως θα εισβάλει στη συνεδρίαση της επιτροπής και ότι θα αποχωρήσει μόνο με τη συνδρομή της φρουράς αν και εκτίμησε ότι η κατάσταση δεν θα οδηγηθεί στα άκρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις