Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Facebook emoji αλλαγές: Ποιες ”φατσούλες” αποσύρονται για σεξουαλικά υπονοούμενα
PLUS

Facebook emoji αλλαγές: Ποιες ”φατσούλες” αποσύρονται για σεξουαλικά υπονοούμενα

Facebook emoji αλλαγές: Την απόφαση να αποσύρει μερικά emoji φαίνεται πως έχει πάρει το Facebook.

Facebook emoji αλλαγές: Την απόφαση να αποσύρει μερικά emoji φαίνεται πως έχει πάρει το Facebook. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν δημοσιεύματα από το εξωτερικό, οι ιθύνοντες της διάσημης διαδικτυακής πλατφόρμας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσύρουν τα συγκεκριμένα emoji, παρά το γεγονός πως η δημιουργία τους δεν έχει καμία σχέση με απρεπείς αναφορές. Μάλιστα, όπως τονίζεται η αλλαγή αυτή θα έρθει στην τελευταία αναβάθμιση του Facebook, αλλά και του Instagram. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει σάλο στα social media.

Αλλαγές έρχονται τόσο στην εφαρμογή του Facebook όσο και του Instagram αναφορικά με κάποια emoji. Αν και τα emoji αυτά δεν έχουν κάποια σχέση με απρεπείς αναφορές, οι άνθρωποι της πλατφόρμας αποφάσισαν να τα κόψουν. Ο λόγος έχει να κάνει με την χρησιμότητα που έχουν από ανθρώπους που χειρίζονται το Facebook. Πρόκειται για την μελιτζάνα, το ροδάκινο αλλά και τις σταγόνες νερού, τα οποία θεωρούνται πως χρησιμοποιούνται για σεξουαλικά υπονοούμενα μεταξύ κάποιων χρηστών.

Facebook emoji: Η επιρροή τους στις εφαρμογές

Τα emojis είναι  o ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος για να αυξήσεις τα clicks , τα opens και τη διάδραση στα social media. Σύμφωνα με έρευνες , η χρήση τους στο Twitter αυξάνει την διάδραση 25.4 % , ενώ στο FACEBOOK μπορεί να αυξήσει τα likes  έως και 57 %  ενώ τα σχόλια και τα shares έως και  33 %. Τα Emojis είναι μικρά εικονίδια και εικόνες που έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας το Unicode Standard. Χρησιμοποιούνται σε γραπτά μηνύματα, ιστοσελίδες και ως μέρος μιας διαφορετικής ψηφιακής επικοινωνίας. Η λέξη “emoji” προέρχεται από την ιαπωνική e (“εικόνα”) και από το moji (文字”χαρακτήρας”).

Τα Emojis μπορούν να πάρουν τη μορφή των γνωστών κίτρινων smileys (φατσούλες) ή κοινών αντικειμένων όπως ο καιρός, τα τρόφιμα, τα ζώα κλπ και χρησιμοποιούνται στον υπολογιστή και στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Ενώ τα emojis είναι μια ψηφιακή εικόνα, τα emoticons είναι συναισθήματα και εκφράσεις του προσώπου που μεταδίδονται μέσω κειμένου. Σε αντίθεση με τα emojis, τα emoticons μπορούν να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας χαρακτήρες που βρίσκονται σε ένα πληκτρολόγιο.

Facebook emoji: Η ιστορία τους

Το πρώτο emoji δημιουργήθηκε το 1999 από έναν προγραμματιστή που δούλευε στη NTT DoCoMo, μια ιαπωνική εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Δημιούργησε τα πρώτα 180 emojis, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν από πολλούς ιαπωνικούς παρόχους κινητής τηλεφωνίας για γραπτά μηνύματα και άλλες μορφές επικοινωνίας. Το 2010, τα emojis ενσωματώθηκαν και τυποποιήθηκαν από τη Unicode, γεγονός που επέτρεψε τη χρήση τους και εκτός της Ιαπωνίας. Κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι ετών, χιλιάδες emojis προστέθηκαν στη “γλώσσα”, συμπεριλαμβανομένων συμβόλων ζωδίων, αθλητικού εξοπλισμού, τόπων προσευχής και λατρείας και ποικιλία αποχρώσεων του δέρματος. Μέχρι τον Ιούνιο του 2018, υπήρχαν πάνω από 2.823 emojis στη λίστα της Unicode Standard, εκ των οποίων τα 157 εισήχθησαν φέτος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις