Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός 1-3: Σούπερ πρόβα για ΠΑΟΚ (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός 1-3: Σούπερ πρόβα για ΠΑΟΚ (vid)

Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός 1-3: Σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς με την Παναχαϊκή πήρε ο Παναθηναϊκός στην Πάτρα, επικρατώντας 3-1 με τη νέα επετειακή εμφάνιση

Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός 1-3: Αν μη τι άλλο, ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός πέτυχε περισσότερα από ένα γκολ. Νίκησε 3-1 την Παναχαϊκή στην Πάτρα και ουσιαστικά πήρε την πρόκριση από το πρώτο ματς της 5ης φάσης του κυπέλλου. Επί της ουσίας όμως ήταν μια καλή αντίδραση μετά την ήττα εντός έδρας από την ΑΕΛ στο πρωτάθλημα, λίγες μέρες πριν την μάχη της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του μετά το πρώτο δεκάλεπτο και με πρωταγωνιστή τον Μολό άρχισε να γίνεται απειλητικός για την άμυνα των Πατρινών. Από εκείνον ξεκίνησε και η προσπάθεια για να ανοίξει το σκορ στο 26′ ο Μπουζούκης με αριστερό σουτ. Το 2-0 έγινε λίγο πριν από το φινάλε του ημιχρόνου με αυτογκόλ του Μωραΐτη μετά από κεφαλιά του Μακέντα. Ο Μωραΐτης ήταν αυτός που μείωσε για τους γηπεδούχους στο 64′, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κουρμπέλης με κεφαλιά στο 72′.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Ρουγκάλας, Ιντζόγλου, Κολ (73′ Λινάρδος), Σιατραβάνης (86′ Μασούρας), Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος (77′ Μαυρίας), Μωραΐτης, Τσελεπίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης (74′ Περέα), Δώνης, Μολό, Μπουζούκης (65′ Φάουστο), Κολοβός, Μακέντα (79′ Σέχου).

Δώνης: «Καλή ψυχολογία για Τούμπα»

Ικανοποιημένος ήταν ο Γιώργος Δώνης από την προσπάθεια της ομάδας του. «Κάθε παιχνίδι είναι μια διαφορετική ιστορία. Σίγουρα όταν παίζεις καλά, όπως παίξαμε με την ΑΕΛ στην έδρα μας, και πληρώσαμε τα λάθη τα δικά μας, μάς επηρεάζει ψυχολογικά» τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε: «Για να επανέλθεις πρέπει να βλέπεις το κάθε ματς διαφορετικά. Είχαμε ένα καλό 45λεπτο με καλή δημιουργία και φάσεις. Μετά το 2-0 κοιτάξαμε να χαλαρώσουμε κάπως, καθώς έχουμε και ένα δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή. Παραλίγο να το πληρώσουμε και πάλι αλλά πετύχαμε και τρίτο γκολ και θα πάμε σε αυτό το δύσκολο ματς με καλύτερη ψυχολογία και με δυνάμεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις