Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τζανακόπουλος – Πολάκης: Η σέλφι και τα tweets μετά την εξαίρεση από την Προανακριτική Novartis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος – Πολάκης: Η σέλφι και τα tweets μετά την εξαίρεση από την Προανακριτική Novartis

Τζανακόπουλος - Πολάκης: Η τελική απόφαση της επιτροπής πυροδότησε μια ασύμμετρη αντίδραση από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης με υπερβολικούς χαρακτηρισμούς.

Τζανακόπουλος – Πολάκης: Με ανάρτησή του στο facebook, ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για χουντικής εμπνεύσεως απόφαση, αναφερόμενος στην εξαίρεσή του και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή για τη Novartis. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σχολίασε το θέμα της εξαίρεσής του κατά τον προσφιλή του τρόπο, δηλαδή μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Κάτω από μια σέλφι μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος επίσης εξαιρέθηκε από την επιτροπή με τις ψήφους ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, έγραψε: «Χουντικής έμπνευσης απόφαση της πλειοψηφίας της προανακριτικής (ΝΔ/ΚΙΝΑΛ) για εξαίρεση εμένα και του Τζανακόπουλου από τις εργασίες της επιτροπής, με το πρόσχημα πως θα μας καλέσουν ως μάρτυρες!!», ακολουθώντας την φρασεολογία που μεταχειρίστηκε πριν από εκείνον ο Γιάννης Ραγκούσης για το θέμα.

Ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για τριπλό σκοπό πίσω από την απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά και της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ. «Ο σκοπός του τριπλός, να ελέγξουν την σύνθεση της επιτροπής για να προφυλάξουν μάρτυρες όπως τον Φρουζή και τον Μανιαδάκη, να συσκοτίσουν και να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis και της φαρμακευτικής δαπάνης που πληρώσαμε 32 δις ευρώ παραπάνω από αυτά που έπρεπε να πληρώσουμε και βέβαια να τρομοκρατήσουν τους εισαγγελείς που διερευνούν τις ποινικές ευθύνες των υπουργών τους!!».

Τζανακόπουλος – Πολάκης: Παραμένουν στην επιτροπή

Κλείνοντας, ο Πάυλος Πολάκης έγραψε: «Δεν νομιμοποιούμε τη διαδικασία (απείχαμε από την ψηφοφορία μη αναγνωρίζοντας το δικαίωμα να αποφασίσουν την εξαίρεσή μας, καθώς οι επιτροπές συγκροτούνται με πρόταση των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων και με κανέναν άλλον τρόπο). Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην επιτροπή».

Τα tweets Τζανακόπουλου

Μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι «η σημερινή μεθόδευση της ΝΔ με τις ευλογίες του Κ. Μητσοτάκη ώστε να εξαιρεθούμε ο Παύλος Πολάκης κι εγώ από την Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης αποτελεί βαρύτατο στίγμα που θα ακολουθεί όσους την εμπνεύστηκαν και όσους την υλοποίησαν σε όλο τους τον πολιτικό βίο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις