Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μάρκους Ράσφορντ: Πιο γρήγορος και από τον Ρονάλντο (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μάρκους Ράσφορντ: Πιο γρήγορος και από τον Ρονάλντο (vid)

Μάρκους Ράσφορντ: Έφτασε τα 50 γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Μάρκους Ράσφορντ πιο γρήγορα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως ο κόσμος ακόμη αμφισβητεί την αξία του

Μάρκους Ράσφορντ: Η περίπτωση του Μάρκους Ράσφορντ δεν είναι τυχαία. Είναι δίχως αμφιβολία ο καλύτερος παίκτης στη σημερινή προβληματική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το επιβεβαιώνουν η εικόνα του και οι αριθμοί του, παρόλο που δεν είναι αποδεκτός απόλυτα από τους οπαδούς της ομάδας. Υπάρχει πάντως μια σημαντική λεπτομέρεια: Είναι ο παίκτης που έφτασε τα 50 γκολ με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» πιο γρήγορα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Άγγλος διεθνής φορ πέτυχε το 50ο του γκολ στην αναμέτρηση της Κυριακής (27/10) στο νικηφόρο εκτός έδρας ματς (3-1) με τη Νόριτς. Τα κατάφερε έπειτα από 183 παιχνίδια, αποδεικνύοντας ότι είναι πιο γρήγορος και από τον CR7, ο οποίος είχε φτάσει τα 50 γκολ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ύστερα από 188 αγώνες. Πέντε περισσότερους δηλαδή από τον Ράσφορντ. Επίσης, ο Ράσφορντ έχει φέτος περισσότερα γκολ και ασίστ από τον Χάρι Κέιν και τον Σάντιο Μανέ και ίδιες επιδόσεις με τον Στέρλινγκ και τον Σαλάχ. Επιθετικός πρώτης γραμμής.

Διαφορετικές εποχές

Βέβαια, η σύγκριση με τον Ρονάλντο αδικεί και τους δύο. Αφενός γιατί ο Πορτογάλος έφτασε στα 50 γκολ με έναν προπονητή, τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον, σε μια εποχή που προσπαθούσε να γίνει βασικός στην Γιουνάιτεντ, η οποία διεκδικούσε όλους τους τίτλους, αφετέρου διότι ο Ράσφορντ τα έχει καταφέρει έχοντας τρεις προπονητές μέχρι τώρα, όλοι με διαφορετικό αγωνιστικό προφίλ.

Επιπλέον, όταν ο Ρονάλντο σκόραρε το 50ο με πέναλτι μέσα στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, η Γιουνάιτεντ εξασφάλισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ είχε φτάσει την ίδια χρονιά μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίστοιχα, όταν ο Ράσφορντ έφτασε πριν λίγες μέρες τα 50 γκολ, η Γιουνάιτεντ ανέβηκε στην 7η θέση της Πρέμιερ Λιγκ. Σίγουρα δεν είναι σίγουρα ο νέος Ρονάλντο, ωστόσο δεν αξίζει να απαξιώνεται από τον κόσμο όταν έχει τέτοια νούμερα σε τόσο δύσκολες εποχές.

Όταν πρόσφατα ρωτήθηκε ο Ράσφορντ για την κορυφαία στιγμή της καριέρας του, η απάντηση που έδωσε ήταν εντυπωσιακή: «Η πρώτη φορά που είδα κρεμασμένη τη φανέλα μου στα αποδυτήρια και θα έπαιζα βασικός!» Είναι από 7 ετών στη Γιουνάιτεντ και σε πρώτη φάση το μεγάλο του όνειρο το έχει κάνει πραγματικότητα. Χώρια ότι έχει ήδη κατακτήσει τους πρώτους τίτλους. Δεν έχει πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έχει προλάβει να χαρεί τουλάχιστον ένα Γιουρόπα Λιγκ και ένα κύπελλο Αγγλίας. Για έναν 21χρονο δεν είναι και λίγο…

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΡΑΣΦΟΡΝΤ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.

Συμμετοχές: 183

Γκολ: 50

Ασίστ: 29

ΤΙΤΛΟΙ

Κύπελλο Αγγλίας: 2015-16

Κομιούνιτι Σιλντ: 2016

Λιγκ Καπ: 2016-17

Γιουρόπα Λιγκ: 2016-17

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις