Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αρχηγός του ISIS: Εδώ σκοτώθηκε ο Αμπού Μπακρ – Βίντεο ντοκουμέντο
"ΠΕΘΑΝΕ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙ"

Αρχηγός του ISIS: Εδώ σκοτώθηκε ο Αμπού Μπακρ – Βίντεο ντοκουμέντο

Αρχηγός του ISIS: Ο Αμερικανός πρόεδρος παρακολούθησε, όπως δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, το μεγαλύτερο μέρος της αμερικανικής επιχείρησης στην βορειοανατολική Συρία.

Αρχηγός του ISIS: Βίντεο από το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δείχνει το κρησφύγετο όπου βρήκε το θάνατο από αμερικανικές δυνάμεις στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας ο ηγέτης του ISIS, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι. Τα βομβαρδισμένα ερείπια καπνίζουν ακόμη, ενώ τρύπες στο έδαφος και στο κτίριο μαρτυρούν την σύντομη μάχη που δόθηκε. Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ΗΠΑ, ο Τραμπ είπε ότι ο αρχηγός του ISIS σκοτώθηκε αφού έφτασε στο τέλος ενός τούνελ, κλαίγοντας.  «Έντεκα παιδιά γλίτωσαν. Όσοι έμειναν με τον Μπαγκντάντι- στο τούνελ πήρε μαζί του τρία παιδιά – σκοτώθηκαν. Τον κυνήγησαν τα σκυλιά μας. Πυροδότησε γιλέκο και σκοτώθηκε μαζί με τα παιδιά του. Το σώμα του διαλύθηκε, αλλά οι εξετάσεις απέδειξαν ότι ήταν αυτός», συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που υπήρχαν από νωρίς ότι ο αρχηγός του ISIS ενεργοποίησε γιλέκο με εκρηκτικά. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ακόμη ότι οι αμερικανικές δυνάμεις ήταν δύο ώρες στο κρησφύγετο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους και ότι συνέλεξαν πολύτιμες πληροφορίες στο τέλος της επιχείρησης.

«Οι αναγκαστικοί εξισλαμισμοί, οι πορτοκαλί στολές που φορούσαν στους ομήρους πριν τους εκτελέσουν ήταν αυτό που ήθελε ο Μπαγκντάντι. Και τώρα είναι νεκρός. Πέθανε ως δειλός που τό’ βαλε στα πόδια για να σωθεί», είπε ακόμη ο Ντόναλντ Τραμπ, ξεσπώντας κατά του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους. «Χθες βράδυ ήταν μια υπέροχη νύχτα για τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο. Πέθανε σαν σκύλος, σαν δειλός. Ο κόσμος είναι τώρα πολύ ασφαλέστερος», είπε σε άλλο σημείο. Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και τους Κούρδους της Συρίας, για την υποστήριξή τους σε μια «πολύ επικίνδυνη αποστολή».

Αρχηγός του ISIS: Ο Τραμπ παρακολουθούσε την επιχείρηση εξόντωσης του Μπαγκντάντι

Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε με λεπτομέρειες το πώς έγινε η επιχείρηση για την εξόντωση του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους. «Προσγειωθήκαμε με οκτώ ελικόπτερα, οι κομάντος μας άνοιξαν τρύπες στους τοίχους καθώς οι είσοδοι ήταν παγιδευμένες. Το παρακολουθούσα με άλλα στελέχη από την αίθουσα επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου σαν να βλέπαμε ταινία. Ήταν μια πτήση δέκα λεπτών πάνω από μια πολύ επικίνδυνη περιοχή. Η άφιξη και η αναχώρηση ήταν πολύ επικίνδυνη, υπήρχε κίνδυνος να αντιμετωπίσουμε σκληρή αντίσταση», περιέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Η Ρωσία φέρθηκε υπέροχα, όπως και το Ιράκ. Είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Οι Κούρδοι μας έδωσαν πληροφορίες που αποδείχθηκαν υπέροχες. Οι Τούρκοι γνώριζαν που θα πηγαίναμε. Δεν είχαμε πρόβλημα μαζί τους. Θα μπορούσαν να ανοίξουν πυρ και μετά θα απαντούσαμε, αλλά αυτό δεν έγινε. Αντιμετωπίσαμε εισερχόμενα πυρά κατά την άφιξή μας, αλλά τα εξουδετερώσαμε αμέσως», συμπλήρωσε.

Αρχηγός του ISIS: Η επιχείρηση ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες

Οι ΗΠΑ εντόπισαν τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους πριν από μερικές εβδομάδες και η επιχείρηση για την εξόντωσή του ξεκίνησε πριν από 15 ημέρες. «Έλεγα συνέχεια “πού είναι ο Αλ Μπαγκντάντι” και τελικά τον εντοπίσαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Δεν πέθανε σαν ήρωας, αλλά σαν δειλός κουβαλώντας τρία παιδιά μαζί του στριμωγμένος στην άκρη ενός τούνελ. Η επιχείρηση ξεκίνησε ουσιαστικά σε επίπεδο συλλογής πληροφοριών πριν από δύο εβδομάδες. Ξέραμε ότι ήταν εκεί, αν και δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος 100% και μετά λάβαμε την επιβεβαίωση. Πολλοί από τους ανθρώπους του σκοτώθηκαν κι εμείς δεν χάσαμε κανέναν. Είναι απίστευτο!», δήλωσε ο Τραμπ.

 Φωτογραφία του Τραμπ στην αίθουσα επιχειρήσεων

Δεν υπήρξε καμιά απώλεια αμερικανικού προσωπικού κατά την επιχείρηση

«Μεγάλος αριθμός» μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν κατά την αμερικανική επιδρομή που οδήγησε στον θάνατο του αρχηγού της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν υπήρξε καμιά απώλεια αμερικανικού προσωπικού κατά την επιχείρηση. Ενώ μεγάλος αριθμός μαχητών και συντρόφων του Μπαγκντάντι σκοτώθηκαν μαζί του», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος κατά την τηλεοπτική ομιλία του προς το έθνος που εκφώνησε από τον Λευκό Οίκο.

Η τηλεόραση του Ιράκ μετέδωσε νυκτερινές εικόνες από μία έκρηξη, καθώς και άλλες που τραβήχτηκαν υπό το φως της ημέρας και στις οποίες διακρίνεται ένας κρατήρας στο έδαφος, πιθανόν αποτέλεσμα της επιχείρησης, και ματωμένα, σκισμένα ρούχα από τα θύματα της αμερικανικής επιδρομής, στην οποία φέρεται να σκοτώθηκε ο Αλ Μπαγκντάντι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις