Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πλαστογράφοι: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές και ένας Αφγανός
ΕΛΛΑΔΑ

Πλαστογράφοι: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές και ένας Αφγανός

Πλαστογράφοι: Με βιτρίνα ένα κατάστημα ψιλικών στον Άγιο Παντελεήμονα κινούσαν τα νήματα παράνομης διακίνησης μεταναστών

Πλαστογράφοι: Από ένα βοηθητικό χώρο καταστήματος ψιλικών στον Άγιο Παντελεήμονα, πάντα βραδινές ώρες και με έναν τσιλιαδόρο στην είσοδο, κινούσαν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης τα νήματα της διακίνησης παράτυπων μεταναστών, εφοδιάζοντας τους με πλαστά έγγραφα, έναντι αμοιβής! Οι σχετικές πληροφορίες για τα συμβαίνοντα στα ενδότερα του καταστήματος ψιλικών με πρωταγωνιστές δύο υπηκόους Μπαγκλαντές και έναν υπήκοο Αφγανιστάν, έφθασαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Μετά από την αξιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε επιχείρηση στο κατάστημα ψιλικών, όπου συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί με κατηγορίες για κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφία καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο επιχειρησιακής δράσης για την αντιμετώπιση κυκλωμάτων κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομης διακίνησης μεταναστών, εντόπισε τους αλλοδαπούς, πιστοποίησε την εγκληματική τους δράση και εξακρίβωσε τη μεθοδολογία, που ακολουθούσαν στην διακίνηση των πλαστών. Συγκεκριμένα, συνεχίζει η Αστυνομία, οι παράνομες συναλλαγές λάμβαναν χώρα κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, σε βοηθητικό χώρο καταστήματος ψιλικών στον Άγιο Παντελεήμονα ενώ την ίδια στιγμή, ένας εκ των δραστών, παρέμενε στην είσοδο εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Πλαστογράφοι: Διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες παραμονής, διπλώματα

Μετά από έρευνα στο εσωτερικό του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων, μεταξύ των οποίων διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες παραμονής και διπλώματα οδήγησης, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ καθώς και ένα μαχαίρι στιλέτο. Τα ανωτέρω έγγραφα, απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι δώδεκα εξ’ αυτών έχουν καταχωρηθεί ως κλαπέντα-απολεσθέντα.

Με την παράθεση του τελευταίου στοιχείου δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Αστυνομία βρίσκεται για μία ακόμη φορά μπροστά σε κύκλωμα με διεθνείς διασυνδέσεις. Δηλαδή, συνεργάτες τέτοιων κυκλωμάτων στο εξωτερικό, καταφέρνουν να έχουν στην κατοχή τους κλεμμένα η δηλωθέντα ως απολεσθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκαν σε Ευρωπαίους πολίτες. Έναντι αμοιβής κι αυτοί τα στέλνουν σε συνεργούς τους στην Ελλάδα. Οι τελευταίοι με βάση τα χαρακτηριστικά που παρατηρούν στις φωτογραφίες των νόμιμων κατόχων των εγγράφων, κοιτάζουν ποιος από τους ενδιαφερόμενους μοιάζει πιο πολύ.

Μακιγιάζ ή αλλαγή στην κόμμωση

Κι αν αυτό βέβαια δεν είναι εφικτό τότε ακολουθεί το μακιγιάζ και το κομμωτήριο για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ταξιδέψουν έναντι αδρής αμοιβής με τα κλεμμένα έγγραφα των Ευρωπαίων πολιτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις