Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ληστεία – Καμίνια: Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ακινητοποίησαν ληστές
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία – Καμίνια: Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ακινητοποίησαν ληστές

Ληστεία – Καμίνια: Σκηνές αστυνομικής ταινίας, που έκοψαν την ανάσα σε διερχόμενους οδηγούς στη λεωφόρο Θηβών στα Καμίνια.

Ληστεία – Καμίνια: Σκηνές αστυνομικής ταινίας ξετυλίχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, στην πολυσύχναστη λεωφόρο Θηβών της Παλαιάς Κοκκινιάς, σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με δύο ενόπλους ληστές σούπερ μάρκετ, ένας από τους οποίους έστρεψε το πιστόλι που κρατούσε προς το μέρος τους χωρίς βέβαια να πατήσει τη σκανδάλη. Οι αστυνομικοί που είχαν προτάξει τα δικά τους όπλα τον έπεισαν με τις κινήσεις τους να μείνει ακίνητος και να παραδοθεί.

Την ώρα που διαδραματίζονταν όλα αυτά με τους οδηγούς να περνούν συνεχώς κοντά από το σημείο, ένας δεύτερος κακοποιός, συνεργός του πρώτου, πετούσε τα χρήματα που είχε αποσπάσει μόλις πριν από λίγα λεπτά. Καταδιώχθηκε αλλά κατάφερε προς στιγμήν να διαφύγει. Ο συλληφθείς ο οποίος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες είναι Βούλγαρος υπήκοος, 30 ετών ενώ δεν έγιναν περισσότερα στοιχεία γνωστά για τον δεύτερο.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ληστεία – Καμίνια: Εισέβαλαν στο κατάστημα

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δύο δράστες, την ώρα που πολλοί πελάτες του σούπερ μάρκετ ψώνιζαν ανέμελοι, εισέβαλαν στο κατάστημα με όπλα στα χέρια και ακινητοποίησαν φωνάζοντας «ληστεία…ληστεία» πελάτες και υπαλλήλους. Με γρήγορες κινήσεις άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν στα ταμεία από τις εισπράξεις και στη συνέχεια βγήκαν στην έξοδο. Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκαν δύο ζευγάρια αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ, που περιπολούσαν. Κατάλαβαν ότι είχε διαπραχθεί ένοπλη ληστεία και βλέποντας τους δύο άνδρες τους κάλεσαν να μείνουν ακίνητοι αφού καλύφθηκαν με το αποτέλεσμα που προαναφέρθηκε. Ήδη στην Ασφάλεια Πειραιά, οι αστυνομικοί εξετάζουν τη συμμετοχή των δύο ενόπλων και σε άλλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ και της ίδιας επωνυμίας και διαφορετικών.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών για την υπόθεση

 

Για το γεγονός της σύλληψης του ενός ενόπλου ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αθηνών Χρήστος Μπαλάσκας, ανέβασε στο facebook, ένα κείμενο με σημαντικές πληροφορίες. Γράφει σε αυτό: «Ώρα 17:00 της σήμερον. Η Δ 403-1 των Καμινίων διερχόμενοι απο Λ. Θηβών 119 στην Κοκκινιά αντελήφθησαν ότι γινόταν ληστεία στο Σ.Μ… Αμέσως πήραν κάλυψη και κάλεσαν τους δύο ληστές να παραδοθούν ενημερώνοντας το κέντρο.

Ο ένας (Βούλγαρος) σημάδεψε τους συναδέλφους με πιστόλι πλην όμως οι ενέργειες της ομάδας τον ανάγκασαν να παραδοθεί. Πάνω του βρέθηκαν και τα χρήματα που είχε αφαιρέσει. Ο άλλος (Έλληνας) διέφυγε και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του. Συγχαρητήρια στην ομάδα Δίας 403-1 της Α αλλαγής της άμεσης δράσης για τον επαγγελματισμό της. Η εκπαίδευση της ομάδας είναι εμφανής. Η άμεση δράση πανταχού παρούσα και ενιαία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις