Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραγωδία Έσεξ: Βρέθηκε φορτηγό με 39 νεκρούς
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία Έσεξ: Βρέθηκε φορτηγό με 39 νεκρούς

Τραγωδία Έσεξ: Εντοπίστηκε φορτηγό με 39 νεκρούς και συνελήφθη ο οδηγός στο Έσεξ.

Τραγωδία Έσεξ: Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία μετά τον εντοπισμό 39 πτωμάτων, μεταξύ αυτών και ενός εφήβου, μέσα σε φορτηγό στο Έσεξ. Η αστυνομία εκλήθη στο Waterglade Industrial Park στη 1:40 τα ξημερώματα και εντόπισε τα πτώματα μέσα στο φορτηγό. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός του οχήματος, ένας 25χρονος άνδρας από τη Βόρεια Ιρλανδία, συνελήφθη. Και τα 39 άτομα ανακηρύχθηκαν νεκρά στο σημείο. Ο Andrew Marriner, αρχηγός της αστυνομίας του Έσεξ σημείωσε πως το όχημα είχε έρθει από τη Βουλγαρία και εισήλθε στο Ηνωμένο Βασίλειο το Σάββατο από την Ουαλία.

«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν και πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι έρευνές μας συνεχίζονται για να διαλευκάνουμε τι συνέβη. Προχωράμε στην αναγνώριση των θυμάτων, η διαδικασία, όμως, αναμένεται να διαρκέσει αρκετό χρόνο», είπε ο ίδιος. Συνεχίζοντας τόνισε πως «θεωρείται ότι το φορτηγό είναι από τη Βουλγαρία και εισήλθε στο Χόλιχεντ στις 19 Οκτωβρίου».

Τραγωδία στην Λαμπεντούζα: Το ναυάγιο στην Λαμπεντούζα

Παράλληλα, δέκα μέρες πριν, βρέθηκαν 12 ακόμα πτώματα στην τραγωδία με το ναυάγιο στην Λαμπεντούζα. Πρόκειται για σώματα προσφύγων και μεταναστών από το ναυάγιο μικρού σκάφους στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα. Μεταξύ αυτών ήταν και μια μητέρα με το παιδί της που βρέθηκαν αγκαλιά. Το πλοιάριο είχε βυθιστεί στις 7 Οκτωβρίου σε βάθος 60 μέτρων και 6 μίλια μακριά από τη Λαμπεντούζα και είχαν διασωθεί 22 άνθρωποι, αλλά αγνοούνταν τουλάχιστον 10, εκ των οποίων και έγκυες γυναίκες. Όπως εκτιμούν τα συνεργεία διάσωσης ενδέχεται να υπάρχουν και άλλοι νεκροί μέσα στο πλοιάριο ή έξω από αυτό και έχει σταλεί και υποβρύχιο ρομπότ για να τους αναζητήσει.

Το πλοιάριο θα ανασυρθεί από τη θάλασσα με μέσα και άνδρες του ιταλικού πολεμικού ναυτικού τις επόμενες ημέρες και η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει τρεις ημέρες. Σύμφωνα με τους διασωθέντες στο πλοίο επέβαιναν τουλάχιστον 50 άνθρωποι. Η εισαγγελία του Αγκριτζέντο έχουν διατάξει έρευνα κατά της παράνομης μετανάστευσης και των θανάτων που είναι αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, μετά το ναυάγιο. Ο βοηθός εισαγγελέας, Σαλβατόρε Βέλα, δήλωσε ότι αυτό το πλοιάριο δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά τόσων ανθρώπων, ενώ από την εικόνα που μετέφεραν οι διασωθέντες, δεν διέθετε ούτε σωστικά μέσα, όπως π.χ. σωσίβια, πράγμα που σημαίνει ότι οι διακινητές «τους έστελναν σε βέβαιο θάνατο». «Αν είχαν έστω από ένα σωσίβιο ο καθένας, σήμερα θα ζούσαν όλοι», τόνισε.

Τραγωδία στην Λαμπεντούζα: Γυναίκες και παιδιά τα θύματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις