Αθήνα

°C

Τετάρτη

28

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σκάνδαλο Goldman Sachs: Ο Νίκας αναζητείται από τις αμερικανικές αρχές
ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο Goldman Sachs: Ο Νίκας αναζητείται από τις αμερικανικές αρχές

Σκάνδαλο Goldman Sachs: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Γιώργο Νίκα, ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία των ΗΠΑ.

Σκάνδαλο Goldman Sachs: Οι Αμερικανοί θεωρούν πως ο γνωστός επιχειρηματίας, Γιώργος Νίκας βρίσκεται στην Ελλάδα. Το Bloomberg αποκάλυψε αυτήν την πεποίθηση των αμερικανικών αρχών. Για την περιβόητη υπόθεση του κυκλώματος «εσωτερικής πληροφόρησης», η Αστυνομία ήδη έχει περάσει «χειροπέδες» σε δύο, τον Τηλέμαχο Λαβίδα και τον τραπεζίτη της Goldman Sachs, Bryan Cohen. Σε πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ του Γιώργου Νίκα, προχώρησαν οι αρχές. Ακόμα για την ίδια υπόθεση, έχουν συλληφθεί απ’ τις βρετανικές Αρχές ένα ζευγάρι επενδυτικών τραπεζιτών στο Λονδίνο, ο Benjamin Taylor της Moelis & Co και η Darina Windsor της Centerview Partners LLC. Επίσης, ένας Αιγύπτιος trader ονόματι Joseph El Khouri που κινούνταν μεταξύ Λονδίνου και Μονακό.

Όλοι τους θεωρείται ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα με δεκάδες περιπτώσεις υποθέσεων «εσωτερικής πληροφόρησης», απ’ την οποία απεκόμισαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Ο Γιώργος Νίκας φέρεται να συνδέεται με περίπου 15 υποθέσεις απ’ τις 22 με τις οποίες έχει συνδεθεί το ζευγάρι των επενδυτικών τραπεζιτών στο Λονδίνο. Τέλος, αντιμετωπίζει κατηγορίες και για άλλες υποθέσεις, ο αριθμός των οποίων ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός. Η υπόθεση εξακολουθεί να είναι υπό διερεύνηση και εκφράζονται υπόνοιες ότι το κύκλωμα είναι τεράστιο. Το γεγονός μάλιστα ότι η SEC (Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) ακόμα δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις τροφοδοτεί σενάρια για το μέγεθος της κομπίνας.

Σκάνδαλο Goldman Sachs: Πώς δούλευε το κύκλωμα

Με απλά λόγια, το κύκλωμα δούλευε με τον εξής τρόπο: Τόσο το ζευγάρι στο Λονδίνο όσο και ο Cohen στη Νέα Υόρκη, έδιναν πληροφορίες για επικείμενα deals σε διάφορους traders, συμπεριλαμβανομένου του El Khouri. Αυτοί με τη σειρά τους διαβίβαζαν την πληροφορία σε επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Νίκα που έκαναν κινήσεις αποκομίζοντας τεράστια οφέλη απ’ τη διακύμανση των μετοχών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις