Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μάντσεστερ Γ. – Λίβερπουλ 1-1: Αήττητη με Λαλάνα στο 85′ (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μάντσεστερ Γ. – Λίβερπουλ 1-1: Αήττητη με Λαλάνα στο 85′ (vid)

Μάντσεστερ Γ. - Λίβερπουλ 1-1: Με γκολ του Λαλάνα πέντε λεπτά πριν από το φινάλε η Λίβερπουλ πήρε 1-1 στο «Όλντ Τράφορντ» από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παρέμεινε αήττητη στην Πρέμιερ Λιγκ

Μάντσεστερ Γ. – Λίβερπουλ 1-1: Το ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ ήταν κακό από πλευράς ποιότητας, αλλά η αγωνία ήταν δεδομένη από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι «κόκκινοι» ισοφάρισαν με τον Άνταμ Λαλάνα στο 85′ και διατήρησαν το αήττητο για 9η αγωνιστική στην Premier League, όμως έκαναν με διαφορά τη χειρότερη εμφάνισή τους στη φετινή σεζόν. Η κορυφή ήταν ούτως ή άλλως δεδομένη, απλώς η διαφορά από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι μειώθηκε πλέον στους έξι πόντους.

Η Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε με τον Ντε Χέα κάτω από τα δοκάρια, παρόλο που πριν από λίγες μέρες η επίσημη θέση του συλλόγου ήταν ότι λόγω τραυματισμού θα μείνει εκτός δράσης για έναν μήνα. Αντίθετα , η Λίβερπουλ παρατάχθηκε χωρίς τον ανέτοιμο Μοχάμεντ Σαλάχ, γεγονός που επηρέασε σημαντικά την απόδοσή της. Οι «κόκκινοι διάβολοι» κάλυψαν τη διαφορά ποιότητας από τους αντιπάλους τους αφενός με τη δύναμη της έδρας, αφετέρου με το πάθος που έβγαλαν μέσα στο γήπεδο.

Γκολ από φάουλ

Το 1-0 ξεκίνησε από φάουλ του Λίντελοφ πάνω στον Οριγκί που δεν δόθηκε ούτε από τον διαιτητή Μάρτιν Άτκινσον, ούτε από το VAR. Στην εξέλιξη της φάσης ο Τζέιμς έβγαλε τη σέντρα και ο Ράσφορντ έκανε εύκολα το 1-0. Αυτό ήταν. Από εκεί και πέρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπάθησε απλά να διαχειριστεί την κατάσταση και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε.

Δέχτηκε ένα γκολ στο 44′ από τον Μανέ το οποίο σωστά ακυρώθηκε (έκανε χέρι ο Σενεγαλέζος) και στο δεύτερο ημίχρονο αδράνησε μόνο στη φάση που έγινε το 1-1. Στη σέντρα που βγήκε από αριστερά ο Λαλάνα βρέθηκε φάτσα με το κενό τέρμα και φυσικά δεν αστόχησε. Η Λίβερπουλ είχε άλλα δύο καλά σουτ με Άρνολντ και Τσάμπερλεϊν μέχρι το φινάλε. Το σφύριγμα της λήξης πάντως βρήκε τη Γιουνάιτεντ δύο πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα Γιανγκ, Ρόχο, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Μπισάκα, Φρεντ, Περέιρα (90′ Γουίλιαμς), Τζέιμς, ΜακΤόμινεϊ, Ράσφορντ (84′ Μαρσιάλ).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Αλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Άρνολντ, Βαϊνάλντουμ (82′ Κεϊτά), Χέντερσον (71′ Λαλάνα), Φαμπίνιο, Φιρμίνο, Μανέ, Οριγκί (60′ Τσάμπερλεϊν).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις