Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / La Liga: «Κεντούσε» η Μπαρτσελόνα, απογοήτευση η Ρεάλ (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

La Liga: «Κεντούσε» η Μπαρτσελόνα, απογοήτευση η Ρεάλ (vid)

La Liga: Με γκολ των Γκριεζμάν, Μέσι και Σουάρες η Μπαρτσελόνα έκανε το 4Χ4 επικρατώντας 3-0 εκτός έδρας της Εϊμπάρ και ανέβηκε στην κορυφή - Ήττα και κακή εμφάνιση για τη Ρεάλ στην Μαγιόρκα με 1-0

La Liga: Στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος ανέβηκε η Μπαρτσελόνα που έκανε εξαιρετική εμφάνιση στην έδρα της Εϊμπάρ, φτάνοντας εύκολα στη νίκη με 3-0. Ήταν το τέταρτο σερί νικηφόρο αποτέλεσμα για τους «μπλαουγκράνα» που εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Ρεάλ από τη Μαγιόρκα το βράδυ του Σαββάτου (19/10) για να βρεθούν μόνοι στην πρώτη θέση, έναν πόντο μπροστά από τη «βασίλισσα».

Η μαγική τριπλέτα Μέσι – Σουάρες – Γκριεζμάν πέτυχε και τα τρία γκολ για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, που αρχίζει να βρίσκει σιγά – σιγά τη νέα ταυτότητά της, με την παρουσία του Γάλλου σκόρερ στη σύνθεσή της. Γκριεζμάν στο 13′, Μέσι στο 58′ και Σουάρες στο 66′ βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και τώρα στρέφονται στο ματς της Τετάρτης με την Σλάβια Πράγας για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θέμα χρόνου η χημεία

Για άλλη μια φορά πάντως φάνηκε ότι όταν βρουν ρυθμό ο Μέσι και ο Σουάρες με τον Γκριεζμάν, θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν από οποιαδήποτε άμυνα. Είναι θέμα χρόνου να βρουν χημεία ώστε να συνεργάζονται με κλειστά μάτια. Η Μπαρτσελόνα είναι πάλι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά αυτό που την ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο είναι το Τσάμπιονς Λιγκ.

ΕΪΜΠΑΡ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Ντμίτροβιτς, Αρμπίγια, Κότε, Πάουλο Ολιβέιρα, Ντιόπ, Πέδρο Λεόν (63′ Εσπόσιτο), Ορεγιάνα, Ντε Μπλάσις, Σέρχιο Άλβαρεθ, Τσάρλες (79′ Κίκε), Σέρχι Ενρίτς (71′ Ινούι).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ζόρντι Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο (46′ Σεμέντο), Ουμτιτί, Λενγκλέ, Μπουσκέτς, Αρτουρ (71′ Βιδάλ), Ντε Γιόνγκ (79′ Ράκιτιτς), Μέσι, Σουάρες, Γκριεζμάν.

Ήττα για την Ρεάλ στην Μαγιόρκα

Μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της μέχρι τώρα πραγματοποίησε η Ρεάλ Μαδρίτης, που ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας από την Μαγιόρκα. Όπως ήταν φυσικό, έπεσε από την κορυφή και τώρα αναζητά τον τρόπο που θα συνέλθει αγωνιστικά, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ με την Γαλατάσαραϊ την προσεχή Τρίτη στην Τουρκία.

Δέκα ολόκληρα χρόνια είχε να χάσει στην Μαγιόρκα η Ρεάλ και η μοναδική δικαιολογία ήταν ότι είχε πολλές απουσίες. Συγκεκριμένα, έλειψαν οι Νάτσο, Καρβαχάλ, Βαράν, Κρόος, Μόντριτς, Μπέιλ, Ασένσιο και Αζάρ (έγινε μπαμπάς για τέταρτη φορά). Ο Λάγο Τζούνιορ ήταν ο σκόρερ με ωραία προσπάθεια και διαγώνιο σουτ στο 7ο λεπτό. Στο 74΄ αποβλήθηκε ο Οριοθόλα και η Ρεάλ έμεινε με 10, γεγονός που έκανε τη ζωή της ακόμη πιο δύσκολη.

ΜΑΓΙΟΡΚΑ (Βιθέντε Μορένο): Ρέινα, Σάστρε (46′ Αγκμπενιένου), Βαλιέντ, Ράιγιο, Γκάμεθ, Φέμπας (59′ Κούμπο), Μπαμπά, Σάλβα Σεβίγια, Ροδρίγκεθ, Μπούντιμιρ, Λάγο (80′ Τραϊκόφσκι).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Σέρχιο Ράμος, Μιλιτάο, Μαρσέλο, Οντριοθόλα, Καζεμίρο, Ισκο (66′ Ροντρίγκο), Χάμες Ροδρίγκες, Βινίσιους (81′ Μπραΐμ Ντίαθ), Γιόβιτς (66′ Βαλβέρδε), Μπενζεμά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις