Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Τροχαία – κόντρες: Σύλληψη 14 οδηγών
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία – κόντρες: Σύλληψη 14 οδηγών

Τροχαία – κόντρες: Εξόρμηση της Τροχαίας στον Λυκαβηττό για τους… «κοντράκηδες», που αναστάτωναν την περιοχή. Ακινητοποιήθηκαν 13 οχήματα.

Τροχαία – κόντρες: Στο πάρκινγκ του Λυκαβηττού, κάθε βράδυ Πέμπτης, δινόταν ραντεβού των «κοντράκηδων», οι οποίοι ανέβαιναν εκεί είτε με αυτοκίνητα, είτε –ιδιαίτερα- με «φτιαγμένες» μοτοσυκλέτες. Ακολουθούσε πανζουρλισμός με τη μουσική στη διαπασών και τα γκάζια στο τέρμα. Άλλοι προχωρούσαν σε επίδειξη ικανοτήτων με αυτοκίνητα που δεν έφεραν σιγαστήρα στην εξάτμιση κι άλλοι περίμεναν τα στοιχήματα. Οι καταγγελίες τον τελευταίο καιρό στην Αστυνομία ήταν πολλές από κατοίκους που διαμένουν κάτω από τον περιφερειακό του Λυκαβηττού, αλλά και από επισκέπτες του λόφου, που έπεφταν πάνω στους αυτοσχέδιους αγώνες με την τρομερή φασαρία.

Στο πλαίσιο αυτό πάρθηκε η απόφαση οργανωμένης επέμβασης δύναμης της Τροχαίας με στόχευση να σταματήσει τις «κόντρες» μοτοσυκλετιστών και οδηγών αυτοκινήτων. Τα αποτελέσματά της ικανοποίησαν τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, όπως το συνηθίζει τελευταία, -το έπραξε και μετά την επιχείρηση για το κύκλωμα ναρκωτικών πίσω από την ΑΣΟΕΕ- με tweet σχολίασε:

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Στοπ στις κόντρες στο Λυκαβηττό από την hellenicpolice»

Η ίδια η Τροχαία Αττικής σε σχετική ανακοίνωση έκανε γνωστά τα της επιχείρησης. Όπως αναφέρει, «στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, πραγματοποιήθηκε ειδική εξόρμηση στην Πλατεία Λυκαβηττού, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 76 παραβάσεις, ως ακολούθως:

  • Πέντε για επίδειξη ικανοτήτων
  • Δεκατέσσερις για θέση σε κυκλοφορία οχήματος χωρίς κατάλληλο σιγαστήρα,
  • Έξι για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • Είκοσι έξι για φιμέ ανεμοθώρακες,
  • Δύο για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • Τέσσερις για μη ισχύουσα ασφαλιστική κάλυψη,
  • Μία παράβαση ηχοσυστήματος (μουσική στην διαπασών)
  • Τρεις για στέρηση ΚΤΕΟ
  • Τέσσερις για δυσδιάκριτη πινακίδα
  • Έντεκα λοιπές παραβάσεις

Τροχαία – κόντρες: 14 συλλήψεις οδηγών

Περαιτέρω, πραγματοποιήθηκαν δεκατέσσερις συλλήψεις οδηγών για στέρηση Άδειας Ικανότητας Οδήγησης, εκ των οποίων ο ένας και για κατοχή πλαστής άδειας οδήγησης. Αφαιρέθηκαν τριάντα εννέα Άδειες Ικανότητας Οδήγησης, σαράντα δύο Άδειες Κυκλοφορίας οχημάτων και πενήντα ένα ζεύγη πινακίδων. Ακινητοποιήθηκαν δεκατρία οχήματα, από τα οποία 12 μεταφέρθηκαν με γερανό προς φύλαξη. Οι έλεγχοι, καταλήγει η Τροχαία, θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις