Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1: Έφερε άγχος ο… Βαλμπουενά (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1: Έφερε άγχος ο… Βαλμπουενά (vid)

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-1: Στην κορυφή της Super League 1 παρέμεινε ο Ολυμπιακός που νίκησε 2-1 τον ΟΦΗ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» χωρίς τον τραυματία Γάλλο μεσοεπιθετικό

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1: Με δύο γκολ του Χιλάλ Σουντανί, που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον ΟΦΗ στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής και παρά το άγχος που έβγαλε, κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή της Super League 1. Ο Αλγερινός επιθετικός πέτυχε δύο υπέροχα γκολ και ξεσήκωσε για ακόμη μία φορά το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε ένα ματς που οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Οι «ερυθρόλευκοι» στο 0-0 με τον Λοβέρα και οι Κρητικοί στο 1-1 με τον Ναμπί.

Η είδηση του τραυματισμού του Ματιέ Βαλμπουενά το απόγευμα της Παρασκευής ήταν φανερό ότι επηρέασε τον οργανισμό του Ολυμπιακού. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχοντας τραυματία και τον Μπενζιά έπρεπε να βρει το κατάλληλο αντίδοτο. Επέλεξε λοιπόν το 4-4-2 με τον Λοβέρα σε μεγάλα κέφια στο πρώτο 20λεπτο και τον Σουντανί στην επίθεση δίπλα στον Γκερέρο.

Δίκαιη νίκη

Ο Ολυμπιακός πάντως ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα και έφτασε δίκαια στη νίκη που τον διατήρησε στην πρώτη θέση. Από σέντρα του Ποντένσε στο 11′ ο Σουντανί με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Το 1-1 έγινε λίγο πριν από το φινάλε του ημιχρόνου με τον Ναμπί να εκτελεί με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε εντός έδρας στη φετινή σεζόν ο Σα.

Στο 54′ ο Ναμπί είχε δοκάρι, με το οποίο θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή και να παγώσει το γήπεδο. Τρία λεπτά αργότερα ο Σουντανί με εκπληκτικό σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 2-1. Ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει, ενώ και οι «ερυθρόλευκοι» αναζήτησαν το τρίτο γκολ, το οποίο πέτυχαν αλλά ακυρώθηκε μέσω VAR στο 63′. Άγχος υπήρχε πάντως μέχρι να σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής Παπαδόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης (62′ λ.τρ. Γκασπάρ), Κούτρης, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Λοβέρα (56′ Μασούρας), Σουντανί (82′ Καμαρά), Γκερέρο.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Νάστος (64′ Κουτρουμπής), Νέιρα, Ναμπί, Σεμέντο, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης (87′ Βαζ), Φιγκερέιδο (71′ Μάνος), Μεγιάδο, Κοροβέσης.

Μαρτίνς: «Έπρεπε να διαχειριστούμε το κενό του Βαλμπουενά»

Δεν μπορούσε να παραλείψει την απουσία του Ματιέ Βαλμπουενά ο Πέδρο Μαρτίνς αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού. «Είναι ένας σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας και έπρεπε να διαχειριστούμε το κένο του. Ο ΟΦΗ μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Έδειξε καλό πρόσωπο. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πολύ καλά, ήμασταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ειδικά μέχρι το τρίτο γκολ που ακυρώθηκε» τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού και πρόσθεσε αναφερόμενος στον σκόρερ Σουντανί:

«Στο πρώτο μέρος σε κάποια σημεία ήμασταν εμείς καλύτεροι και σε κάποια άλλα ο ΟΦΗ. Η ομάδα μας έχει ποιοτικούς παίκτες και μπορεί να το δείξει σε οποιοδήποτε σύστημα. Έχει παίξει κι ο Βαλμπουενά εκεί. Απλά σήμερα έπαιξε ένας άλλος παίκτης (σ.σ. Σουντανί), αλλά δεν υπήρχε διαφορά».

Χάνει και την ΑΕΚ

Δύο εβδομάδες θα είναι τελικά η απουσία του Ματιέ Βαλμπουενά από τις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω social media. Αυτό σημαίνει ότι χάνει και το ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 27 Οκτωβρίου μετά τον αγώνα του Σαββάτου (19/10) με τον ΟΦΗ και της προσεχούς Τρίτης με την Μπάγερν Μονάχου, πάλι στο «Καραϊσκάκης», για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βαλμπουενά θα κάνει προσπάθεια να προλάβει το ματς με την Ξάνθη στις 2 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις