Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γιάννα Παπαδάκου ΣΥΡΙΖΑ: Αναλαμβάνει το γραφείο Tύπου της Ευρωομάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννα Παπαδάκου ΣΥΡΙΖΑ: Αναλαμβάνει το γραφείο Tύπου της Ευρωομάδας

Γιάννα Παπαδάκου ΣΥΡΙΖΑ: Η δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ ορίστηκε επικεφαλής του γραφείου Tύπου της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιάννα Παπαδάκου ΣΥΡΙΖΑ: Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν αντιρρήσεις από πολλά μέλη της ομάδας, οι οποίες παρακάμφθηκαν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αντιδράσεις υπήρξαν, εξαιτίας της δικαστικής εμπλοκής της δημοσιογράφου αλλά και των σχέσεών της με την ομάδα Παπαγγελόπουλου. Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, αντίθετα, υποστήριξε την τοποθέτησή της και τελικά η δημοσιογράφος διορίστηκε επισήμως και αναλαμβάνει καθήκοντα.

Η Γιάννα Παπαδάκου απολύθηκε πρόσφατα από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ενώ βρίσκεται στη δίνη της υπόθεσης Novartis καθώς πολλοί είναι αυτοί που την κατηγορούν για εξωθεσμικές παρεμβάσεις σε δικαστές, μετά από παρότρυνση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Συγκεκριμένα, η παραιτηθείσα πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου έχει καταγγείλει τη γνωστή δημοσιογράφο ότι την πίεζε να ασκήσει διώξεις κατά πολιτικών προσώπων, σε αλλεπάλληλα ραντεβού που έκανε και σε επισκέψεις της στο γραφείο της. Η Ράικου έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η Παπαδάκου λειτουργούσε κατόπιν οδηγιών από τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος ήδη έχει παραπεμφθεί σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη σκευωρία της Novartis. Οι κατηγορίες της Ελένης Ράικου βρίσκονται στην κατάθεσή της στον Άρειο Πάγο, που οδήγησε στη σύσταση της προανακριτικής.

Δείτε την απάντηση της Παπαδάκου στις κατηγορίες Ράικου στο Action24

Γιάννα Παπαδάκου: Η μήνυση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή

Η δημοσιογράφος απασχόλησε την επικαιρότητα στις αρχές Οκτωβρίου, λόγω και της δικαστικής της διαμάχης με τον επιχειρηματία, Σάμπυ Μιωνή. «Κατέθεσα σήμερα μήνυση εναντίον της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου για το αδίκημα της καταδολίευσης δανειστών και της απάτης. Συγχρόνως κατέθεσα σε βάρος της και σε βάρος του Κύπριου δικηγόρου της Χαράλαμπου Κληρίδη αγωγή διάρρηξης καθώς η Κυπριακή εταιρεία Promanus Limited που συνέστησε φαίνεται ότι αγόρασε το 50% του σπιτιού της Γιάννας Παπαδάκου στα Μελίσσια στην εξευτελιστική τιμή των 5.000 ευρώ μετά την έκδοση της αμετάκλητης απόφασης του Αρείου Πάγου σε βάρος της». Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μιωνής, σχετικά με την τελεσίδικη υπέρ του απόφαση στη διαμάχη του με τη δημοσιογράφο και την εν συνεχεία κίνησής της να πουλήσει το 50% της οικίας της σε κυπριακή εταιρεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις