Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επεισόδια μετρό: Άγριοι ξυλοδαρμοί στις αποβάθρες του σταθμού στο Λονδίνο
ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια μετρό: Άγριοι ξυλοδαρμοί στις αποβάθρες του σταθμού στο Λονδίνο

Επεισόδια μετρό: Σκηνές χάους στο Μετρό του Λονδίνου με εξαγριωμένους πολίτες να χτυπούν και να λιντσάρουν ακτιβιστές που δεν επέτρεπαν να γίνουν τα δρομολόγια.

Επεισόδια μετρό: Έντονες σκηνές χάους και φαρ ουέστ στο μετρό του Λονδίνου με εξαγριωμένους πολίτες να χτυπούν και να λιντσάρουν ακτιβιστές που δεν επέτρεπαν να γίνουν τα δρομολόγια. Τις τελευταίες ημέρες στο Λονδίνο βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές διαδηλώσεις και παρεμβάσεις ακτιβιστών του κινήματος κατά της Κλιματικής Αλλαγής, του Extinction Rebellion. Και ενώ οι πολίτες τους στηρίζουν, ωστόσο η καθημερινή ταλαιπωρία που πρέπει να υποστούν, είναι ικανή να ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής.

Σήμερα το πρωί στο μετρό του Λονδίνου και συγκεκριμένα στο Ανατολικό Λονδίνο, ακτιβιστές δεν άφησαν τα δρομολόγια να ξεκινήσουν την ώρα που κόσμος προσπαθούσε να πάει στη δουλειά του με αποτέλεσμα οι αποβάθρες να μετατραπούν σε ρινγκ. Μέλη των ακτιβιστών ήταν πάνω στις οροφές των βαγονιών και τα τρένα δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν. Τότε εξαγριωμένοι πολίτες τους κατέβασαν και τους ξυλοκόπησαν. Οι εικόνες με τον ξυλοδαρμό των ακτιβιστών έκαναν αμέσως το γύρο του διαδικτύου, καθώς ανέβηκαν στο twitter.

https://twitter.com/HollyJoCollins/status/1184712338001321990?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1184712338001321990&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Fagrio-xylo-sto-metro-toy-londinoy-polites-lintsaran-aktibistes-binteo

Επεισόδια μετρό: Πετούσαν τρόφιμα εναντίον ενός διαδηλωτή

Η αστυνομία των βρετανικών μέσων μεταφοράς ανακοίνωσε ότι κλήθηκε να επέμβει σε περιστατικά που σημειώθηκαν στο Σάντουελ, το Στράτφορντ και το Κάνινγκ Τάουν, κοντά στην επιχειρηματική συνοικία Κανάρι Γουόρφ του Λονδίνου. Στο βίντεο που προβλήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται διαδηλωτές να ξετυλίγουν ένα πανό της οργάνωσης Extinction Rebellion από την οροφή ενός τρένου του μετρό του Λονδίνου στο Κάνινγκ Τάουν, προτού επιβάτες πετάξουν τρόφιμα εναντίον ενός διαδηλωτή και τον σύρουν κάτω από την οροφή του τρένου. «Συλλήψεις έχουν ήδη γίνει και η αστυνομία εργάζεται για την γρήγορη επανάληψη των υπηρεσιών», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η Extinction Rebellion, η οποία καλεί σε πολιτική ανυπακοή στις διαμαρτυρίες της για να σηματοδοτήσει τους κινδύνους που θέτει η κλιματική αλλαγή και η ολοένα και μεγαλύτερη απώλεια ειδών της χλωρίδας και της πανίδας, βρίσκεται στο μέσον των κινητοποιήσεων που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου για δύο εβδομάδες σε πόλεις σε όλον τον κόσμο. Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει συλλάβει 1.642 ανθρώπους από τότε που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις