Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συρία τώρα: Έκκληση Πούτιν σε Ερντογάν να μη βλάψει τις προσπάθειες για διευθέτηση της κρίσης
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία τώρα: Έκκληση Πούτιν σε Ερντογάν να μη βλάψει τις προσπάθειες για διευθέτηση της κρίσης

Συρία τώρα: Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τους Τούρκους εταίρους να σταθμίσουν λεπτομερώς την κατάσταση, ώστε να μην βλάψουν τις κοινές προσπάθειες για διευθέτηση της κρίσης στη Συρία.

Συρία τώρα: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον κάλεσε να σταθμίσει λεπτομερώς την κατάσταση ώστε να μη βλάψει τις προσπάθειες για τη διευθέτηση της συριακής κρίσης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς.

«Συνεχίσθηκε η ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα που σχετίζονται με την Συρία, λαμβάνοντας υπ’όψιν τις συμφωνίες που επετεύχθησαν τον Σεπτέμβριο στην Άγκυρα κατά την διάρκεια της συνάντησης των ηγετών των εγγυητριών χωρών που συμμετέχουν στις ειρηνευτικές διαδικασίες της Αστάνα. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα σχέδια που ανακοίνωσε η Τουρκία για τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, ο Βλαντμίρ Πούτιν κάλεσε τους Τούρκους εταίρους να σταθμίσουν λεπτομερώς την κατάσταση, ώστε να μην βλάψουν τις κοινές προσπάθειες για την διευθέτηση της συριακής κρίσης», αναφέρεται την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Sergey Lavrov, Vladimir Putin

Συρία τώρα: Η απάντηση του Ερντογάν

Ο Ερντογάν διαβεβαίωσε τον Πούτιν ότι η Τουρκία θα συμβάλει στην ειρήνευση στη Συρία και πως θα σεβαστεί την κυριαρχία της Συρίας. Τις τελευταίες ώρες είναι έντονη η διπλωματική κινητικότητα στην Άγκυρα. Ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσολου ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει για την τουρκική επιχείρηση στη Συρία τα Ηνωμένα Έθνη αλλά και σειρά κρατών. Επίσης, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Σύμβουλο Ασφαλείας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν για να τον ενημερώσει για τα τουρκικά σχέδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις