Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γιούργκεν Κλοπ: Τέσσερα μαγικά χρόνια στη Λίβερπουλ (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιούργκεν Κλοπ: Τέσσερα μαγικά χρόνια στη Λίβερπουλ (vid)

Γιούργκεν Κλοπ: Το Red Gea στο Twitter που είναι η επίσημη στατιστική της Λίβερπουλ αναφέρει τους σημαντικότερους αριθμούς του Γιούργκεν Κλοπ μετά από μια τετραετία στον «κόκκινο» πάγκο.

Γιούργκεν Κλοπ: Η αγάπη του για τη Λίβερπουλ, όπως και για τους Beatles, έγινε γνωστή όταν εξέφρασε την επιθυμία να δουλέψει σε αυτήν. Ο Γιούργκεν Κλοπ συμπλήρωσε στις 8 Οκτωβρίου τέσσερα χρόνια στον «κόκκινο πάγκο» και είναι αλήθεια ότι με τη δουλειά και τη μεθοδικότητά του έχει εκτοξεύσει τον σύλλογο στην κορυφή της Ευρώπη, με επόμενο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δεν είναι και λίγα όσα έχει καταφέρει ο Γερμανός προπονητής. Τρεις παρουσίες σε ευρωπαϊκούς τελικούς σε ισάριθμες συμμετοχές σε ευρωπαϊκά Κύπελλα, δύο παρουσίες σε τελικούς Champions League, με νικηφόρο τον τελευταίο και ρεκόρ βαθμών (97) στην περσινή σεζόν στην Premier League. Και αυτά είναι μόνο η αρχή, διότι σκοπός του Κλοπ είναι να παραμείνει 14 ή και 24 χρόνια στο «Άνφιλντ».

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΚΛΟΠ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ

1 – Ο πρώτος προπονητής που κατάφερε να οδηγήσει μία αγγλική ομάδα σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς στις τρεις πρώτες του σεζόν.

5 – Ντίτμαρ Κράμερ (Μπάγερν), Γιουπ Χάινκες (Μπάγερν), Ότμαρ Χίτσεφελντ (Ντόρτμουντ και Μπάγερν) και Ούντο Λάτεκ (Μπάγερν) ήταν οι τέσσερις πρώτοι Γερμανοί προπονητές που κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης. Το 2019 ο Κλοπ έγινε ο πέμπτος που το πέτυχε.

8 – Οι περισσότερες συνεχείς νίκες που σημείωσε ένας προπονητής σε έναν ημερολογιακό μήνα στην Λίβερπουλ τον Δεκέμβριο του 2018.

14 – Ο αριθμός των ομάδων που διατηρεί το αήττητο η Λίβερπουλ στην Premier League.

17 – Οι συνεχείς νίκες στο πρωτάθλημα, με το σερί να βρίσκεται σε εξέλιξη, που είναι οι περισσότερες στην ιστορία του συλλόγου.

20 – Τα παιχνίδια που η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ και κατάφερε να κάνει την ανατροπή σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

21 – Ο μέσος όρος ηλικίας της νεότερης ομάδας (21 ετών και 296 ημερών) που έχει παρατάξει οποιοσδήποτε προπονητής στην Λίβερπουλ. Συνέβη στον αγώνα απέναντι στην Πλίμουθ για το κύπελλο Αγγλίας τον Ιανουάριο του 2017.

22 – Το σκορ με το οποίο έχει νικήσει περισσότερες φορές η Λίβερπουλ είναι το 2-1.

37 – Το σύνολο των παικτών που έχουν κάνει ντεμπούτο στους κόκκινους με τον Κόνορ Ράνταλ να είναι ο πρώτος και ο Σεπ φαν ντεν Μπεργκ ο τελευταίος.

39 – Οι συμμετοχές για το δίδυμο Φαν Ντάικ και Μάτιπ στο κέντρο της άμυνας, που μετράει μόλις πέντε ήττες.

43 – Οι φορές που η Λίβερπουλ πέτυχε 4+ γκολ σε κάποιο παιχνίδι.

53 – Οι ομάδες που έχει αντιμετωπίσει από τότε που ανέλαβε. Εχει νικήσει τις 50 από αυτές.

67 – Οι παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει στα 221 ματς που έχει κοουτσάρει.

77 – Τα γκολ που έχει σκοράρει ο Μοχάμεντ Σαλάχ, κορυφαίος σκόρερ της ομάδας, σε αυτό το διάστημα.

88 – Τα παιχνίδια που κράτησε το μηδέν η Λίβερπουλ από τότε που ανέλαβε ο Κλοπ.

92 – Ο αριθμός των νικών στα πρώτα 150 παιχνίδια πρωταθλήματος, που είναι οι περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο προπονητή στην ιστορία της Λίβερπουλ.

130 – Οι νίκες συνολικά σε 221 παιχνίδια, με το ποσοστό να φτάνει στο 58,82%.

197 –  Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έχει τις περισσότερες συμμετοχές επί Κλοπ.

458 – Τα γκολ που έχει σημειώσει η Λίβερπουλ σε ολες τις διοργανώσεις. Είναι 2.07 ανά παιχνίδι, το υψηλότερο ποσοστό για οποιονδήποτε προπονητή των κόκκινων τα τελευταία 123 χρόνια.

517 – Τα περισσότερα λεπτά χωρίς να δεχτεί από τον Φεβρουάριος έως τον Μάρτιο του 2019.

https://www.instagram.com/p/B3RTUMDl51I/?utm_source=ig_embed

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις