Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-2: Νίκησε εύκολα εκεί που ηττήθηκε τελευταία φορά (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-2: Νίκησε εύκολα εκεί που ηττήθηκε τελευταία φορά (vid)

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-2: Νικητής με 2-1 έφυγε ο ΠΑΟΚ από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με αντίπαλο τον Αστέρα, εκεί όπου είχε ηττηθεί τελευταία φορά στο πρωτάθλημα τον Μάρτιο του 2018

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-2: Έγραψε 41 και συνεχίζει… Τόσα είναι τα ματς που παραμένει αήττητος ο ΠΑΟΚ στην Super League 1. Αν μάλιστα γίνουμε περισσότερο ακριβείς, πρόκειται για 581 ημέρες. Τόσες έχουν περάσει από τις 4 Μαρτίου του 2018, όταν ο πρωταθλητής ηττήθηκε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα με 3-2 από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Τούτη την Κυριακή (06/10), στην ίδια πόλη, έφυγε νικητής με 2-1 και μάλιστα με άλλο αέρα. Οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια, καθώς συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών, όπου έξι οπαδοί της ομάδας έχασαν τη ζωή του σε αυτοκινητικό.

Ο ΠΑΟΚ είχε τουλάχιστον για μία ώρα κυριαρχική παρουσία στο παιχνίδι και έδειξε σημάδια έντονης βελτίωσης. Ο Κάρολ Σφιντέρσκι σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο ματς και σε πρώτη φάση δικαιώνει τον Αμπέλ Φερέιρα, που τον προτιμάει αντί του Άκπομ. Ο Πολωνός πέτυχε το πρώτο γκολ στο 33′ απέναντι σε μια ομάδα που παρατάχθηκε για να παίξει κλειστά. Το έκανε μετά από σέντρα του Μάτος κερδίζοντας ουσιαστικά την μπάλα από τον Σουάρεθ πριν εκτελέσει.

Καθάρισε με αυτογκόλ 

Πριν το γκολ του Σφιντέρσκι ο «δικέφαλος« του βορά κινδύνεψε σε δύο περιπτώσεις. Τη μία τον έσωσε ο Ζίφκοβιτς και την άλλη στάθηκε τυχερός γιατί το σουτ του Φερνάντεθ κόντραρε σε κάποιο σώμα. Το 2-0 έγινε με αυτογκόλ στο 47′ όταν ο Ελ Καντουρί έβγαλε τη σέντρα και ο Μαρτίνεθ με προβολή την έστειλε στα δίχτυα. Ο Αστέρας μείωσε σχετικά γρήγορα, στο 58′, με δυνατή κεφαλιά του Σουάρεθ.

Ήταν το 10ο συνεχόμενο ματς που δέχτηκε γκολ ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δείχνει να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στις στατικές φάσεις. Από εκεί και πέρα βέβαια το διαχειρίστηκε σωστά και έφτασε στο δεύτερο τρίποντο φέτος, ενώ ο Αστέρας σε έξι ματς μετράει μόνο τρεις βαθμούς και ήδη νιώθει ότι έχει μπει σε περιπέτειες. Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει και σε αλλαγή προπονητή, καθώς δεν είναι ικανοποιημένοι από τον Μπόρχα Χιμένεθ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Ματρικάρντι (89’ Μπόρχα Φερνάντεθ), Σουάρεθ, Βαλιέντε, Βλάχος, Μαρτίνεθ, Καπίγια, Μουνάφο, (75’ Χαουρέγκι), Ριέρα (82’ Σίτο), Φερνάντεθ, Μπαράλες.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίφκοβιτς, Μάτος Γιαννούλης Κρέσπο Βαρέλα, Αουγκούστο Μίσιτς, Λημνιός Μπίσεσβαρ (67’ Μαουρίσιο ), Ελ Καντουρί (77’ Πέλκας ), Σφιντέρσκι (77’ Άκπομ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις