Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άρης – Ολυμπιακός 1-2: Ανατροπή και κορυφή (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άρης – Ολυμπιακός 1-2: Ανατροπή και κορυφή (vid)

Άρης - Ολυμπιακός 1-2: Ο Ντιγκινί έδωσε το προβάδισμα στον Άρη αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να το διαχειριστεί και έκανε την ανατροπή κερδίζοντας 2-1 για να βρεθεί ξανά στην κορυφή

Άρης – Ολυμπιακός 1-2: Στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα την περασμένη Τρίτη για το Τσάμπιονς Λιγκ ο Πέδρο Μαρτίνς κατηγορήθηκε για τη διαχείριση που έκανε. Κυριακή βράδυ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού έδωσε πάλι την απάντησή του. Αν και ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει 1-0 από τον Άρη με γκολ του Ντιγκινί στο 6ο λεπτό, βρήκε τον τρόπο να κάνει την ανατροπή και να βρεθεί ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League 1. Έναν βαθμό μπροστά από την δεύτερη Ξάνθη, δύο από τον ΠΑΟΚ και πέντε από την ΑΕΚ.

Η ανατροπή μετά το υπέροχο γκολ του Ντιγκινί, που σημειώθηκε με εντυπωσιακή κεφαλιά, ήρθε με δύο παρόμοιες ενέργειες. Στην πρώτη περίπτωση ο Τσιμίκας στο 33′ «άδειασε» τον Φετφατζίδη και έβγαλε ιδανική σέντρα στον Μασούρα, ο οποίος με κεφαλιά ψαράκι έκανε το 1-1. Πέντε λεπτά αργότερα η σέντρα ήταν από τον Βαλμπουενά με εκτέλεση φάουλ. Αυτή τη φορά ο Ελ Αραμπί πήδηξε και πήρε την κεφαλιά για να πετύχει το 2-1. Το τρίτο γκολ που σημείωσε ο Ολυμπιακός στο 43′ ήρθε από προσωπική προσπάθεια του Σουντανί. Το VAR όμως έδειξε ότι τα κατάφερε (άθελά του) με το χέρι και σωστά ακυρώθηκε.

Πέντε στα έξι και αλλαγή προπονητή στον Άρη

Ο Ολυμπιακός με εξαίρεση την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό έχει νικήσει στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος και είναι αήττητος. Ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε υπερήφανος για τους παίκτες του. «Αυτή η ομάδα πραγματικά έχει αποδείξει πως μπορεί να παλεύει πάρα πολύ και έχει καταφέρει πολλά. Σήμερα, παρότι ήμασταν σε μία λιγότερο καλή στιγμή, αποδείξαμε πως μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο, σε μία δύσκολη ατμόσφαιρα και απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα, αποδείξαμε πως μπορούμε να πάρουμε καλά αποτελέσματα. Αφιερώνω το αποτέλεσμα στους ποδοσφαιριστές μας» , υποστήριξε ο Πορτογάλος προπονητής και  αναφερόμενος στην παρουσία των Παπαδόπουλου και Τοροσίδη, πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμία κούραση. Απλά, αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι πως βρισκόμαστε σε μία λιγότερο καλή στιγμή. Δεν μπορούμε να πούμε πως υπάρχει κούραση. Ο Αβραάμ, αλλά και ο Τόρο είναι πάντα εδώ, έτοιμοι να μπουν μέσα και να βοηθήσουν την ομάδα τους, όποτε τους χρειαστεί».

Για τον Άρη η απόφαση έχει παρθεί και είναι θέμα χρόνου η πρόσληψη προπονητή. Δεν θα συνεχίσει δηλαδή με τον Απόστολο Τερζή στον πάγκο του.

ΑΡΗΣ (Τερζής): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Λούκας Σάσα, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα (75’ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (46’ Μαντσίνι), Ντιγκινί (84’ Τόνσο), Ιντέγε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας (57’ Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Ποντένσε (38’ Σουντανιέλ), Βλαμπουενά, Μασούρας, Ελ Αραμπί (83’ Γκερέρο).

ΒΟΛΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-3

Εντυπωσιακό ματς έγινε στο «Πανθεσσαλικό» όπου ο Βόλος προηγήθηκε με 2-0 του Ατρόμητου με σκόρερ τον Τόρες στο 7′ και στο 36′. Στο 39′ ο Ανδρούτσος μείωσε σε 2-1 και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μανούσος με πέναλτι έφερε το ματς στα ίσα 2-2. Τον επίλογο έγραψε στο 62′ ο Γιακουμάκης, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση στη βασική ενδεκάδα διαμόρφωσε το τελικό 3-2 υπέρ της ομάδας του Περιστερίου, που έκανε μια απίστευτη ανατροπή.

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Λυράτζης, Δημόπουλος (45+1′ Διαμαντής), Μπασόνγκ, Φερράρι, Τσοκάνης, Ατιγιάτ (58′ Γέντρισεκ), Τόρες, Μπαλογιάννης, Μουνίθ (66′ Μυστακίδης), Μάντζης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μανδάς, Κιβρακίδης, Γούτας, Ρισβάνης, Κατράνης, Μπαένα, Χαρίσης, Ανδρούτσος, Ρόσα (66′ Ουγκράι), Γιακουμάκης (86′ Ενσικουλού), Μανούσος (73′ Γκάλο).

ΟΦΗ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-1

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο ΟΦΗ, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, επικρατώντας 4-1 του Πανιωνίου. Ο Αραμπούλι στο 9′ άνοιξε το σκορ για τους Νεοσμυρνιώτες αλλά από εκεί και πέρα ο ΟΦΗ είχε τον πρώτο λόγο και ισοφάρισε με τον Σεμέντο στο 32′. Νέιρα στο 55′, Τσιλιανίδης στο 81′ και ξανά ο Σεμέντο στο 81′ ήταν οι σκόρερ της κρητικής ομάδας που αποζημίωσε τους οπαδούς της με την εμφάνιση που έκανε.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (77′ Κουτρουμπής), Σακόρ, Νέιρα (85′ Στάικος), Τσιλιανίδης, Ναμπί (83′ Μάνος), Σεμέντο, Φιγκεϊρέδο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Παπαγεωργίου (79′ Δούμτσιος), Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (86′ Μασούρας), Παπανικολάου, Τσιλούλης (59′ Καμαρά), Μιλόγεβιτς, Αραμπούλι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις