Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τζένη Καρέζη καρκίνος: Ο Κωνσταντίνος Καζάκος περιγράφει πώς “έφυγε” η μητέρα του
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζένη Καρέζη καρκίνος: Ο Κωνσταντίνος Καζάκος περιγράφει πώς “έφυγε” η μητέρα του

Τζένη Καρέζη καρκίνος: Ο γιος της θρυλικής ηθοποιού θυμήθηκε τις τελευταίες στιγμές της Τζένης Καρέζη, της γυναίκας με τα υπέροχα μάτια που λάτρεψε η Ελλάδα.

Τζένη Καρέζη καρκίνος: Καλεσμένος στην εκπομπή για την υγεία, «Οδηγός Καλής Ζωής», με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, ήταν σήμερα το πρωί του ο Κωνσταντίνος Καζάκος. Ο ηθοποιός μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η αξέχαστη και αγαπημένη ηθοποιός, Τζένη Καρέζη, η οποία έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. «Όταν είναι ένας άρρωστος που υποφέρει μέσα σε ένα σπίτι, τρελαίνονται όλοι. Τρελαίνεται όλη η οικογένεια, δεν είναι μόνο αυτός που πονάει. Αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται, πρέπει ο άνθρωπος να έχει μια ποιότητα ζωής», είπε ο Κωνσταντίνος Καζάκος.

Στη συνέχεια, ο δημοφιλής ηθοποιός συγκλόνισε με την εξομολόγησή του για τις τελευταίες ώρες της Τζένης Καρέζη: «Δεν το είχαμε φανταστεί ποτέ, ούτε θέλαμε να φύγει. Νομίζω ότι έφυγε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεδομένων των συνθηκών. Έφυγε ήρεμα και ήσυχα με ένα μικρό χαμογελάκι στα χείλη. Το να μπορείς να βοηθήσεις τον άνθρωπό σου, σου δίνει κι εσένα μετά δύναμη».

Πέθανε στις 26 Ιουλίου 1992

Την περίοδο 1988-1989 η Καρέζη έπαιζε στον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχωφ. Τον Μάρτιο του 1989 η παράσταση διακόπηκε και η Καρέζη ταξίδεψε για εξετάσεις στο Λονδίνο. Εκεί της διαγνώστηκε καρκίνος της μήτρας. Η Καρέζη όμως έδωσε ακόμα μια παράσταση, το «Διαμάντια και Μπλουζ» την περίοδο 1990-1991. Έκτοτε η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε αρκετά, ενώ τις τελευταίες μέρες της ζωής της η υγεία της χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο. Έφυγε από τη ζωή, στις 26 Ιουλίου 1992 μετά από τριετή μάχη με τον καρκίνο.

Το σπαρακτικό αντίο της Αλίκης:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις