Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόκριση στον τελικό του China Open (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόκριση στον τελικό του China Open (vid)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στον 8ο τελικό της καριέρας του πέρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που νίκησε στο Πεκίνο τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 2-0 σετ (7-6, 6-4) και την Κυριακή (06/10) αντιμετωπίζει στις 14:30 τον Ντομινίκ Τιμ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πέμπτος τελικός μέσα στο 2019, όγδοος στην καριέρα του. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 2-0 σετ (7-6, 6-4) στα ημιτελικά του China Open τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ και την Κυριακή το μεσημέρι (14:30 ελληνική ώρα) θα αντιμετωπίσει τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ. Αυτός είναι ο πρώτος τελικός του Στέφανου μετά από το Masters της Μαδρίτης, όπου είχε γνωρίσει την ήττα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Το ευχάριστο για τον 21χρονο τενίστα είναι ότι θυμήθηκε ξανά τον καλό του εαυτό και δείχνει να έχει καλύτερη διαχείριση του εαυτού του και των συναισθημάτων του την ώρα του παιχνιδιού.

Ήταν άλλη μια σπουδαία εμφάνιση στο Πεκίνο, που απέδειξε ότι έχει ξεπεράσει την κρίση που πέρασε και ετοιμάζεται τον επόμενο μήνα για το ATP του Λονδίνου, όπου θα πάρουν απευθείας το εισιτήριο οι οκτώ κορυφαίοι τενίστες του κόσμου. Ο Στέφανος είναι ήδη στο νούμερο 6.

Ματσάρα στο φιλέ

Για τον Τσιτσιπά ένα από τα μυστικά της νίκης ήταν το εκπληκτικό παιχνίδι που έκανε πάνω στο φιλέ. Χώρια ότι έφτασε τις τρεις νίκες σε τέσσερις αναμετρήσεις με τον Ζβέρεφ. Έτσι θα βρεθεί στον πέμπτο φετινό τελικό, έπειτα από την Μασσαλία, το Ντουμπάι, το Εστορίλ και την Μαδρίτη και μπορεί να ονειρεύεται την κατάκτηση του σημαντικότερου τίτλου στην μέχρι τώρα πορεία του. Επιπλέον, είναι η τρίτη φορά που θα παίξει σε τελικό τουρνουά ATP 500, καθώς έχασε τον Φεβρουάριο στο Ντουμπάι από τον Ρότζερ Φέντερερ και πέρυσι στη Βαρκελώνη από τον Ράφα Ναδάλ. Από εκεί και πέρα, έχει κατακτήσει 250αρια τρόπαια σε Στοκχόλμη, Μασσαλία και Εστορίλ.

Απέναντι στον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ, που είναι στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Τσιτσιπάς έχει παίξει πέντε φορές και έχει δύο νίκες. Το τελευταίο τους παιχνίδι ήταν στο Masters του Καναδά το 2018 με τον Στέφανο να παίρνει τη νίκη με 2-0 σετ. Είναι πάντως η κατάλληλη ώρα για να κάνει το επόμενο βήμα και στη συνέχεια να κοιτάξει ακόμη ψηλότερα, με κύριο στόχο την καθιέρωση στην πρώτη πεντάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις