Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αναγνώριση πτυχίου κολλεγίου: Απλοποιείται η διαδικασία με τροπολογία της Κεραμέως
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναγνώριση πτυχίου κολλεγίου: Απλοποιείται η διαδικασία με τροπολογία της Κεραμέως

Αναγνώριση πτυχίου κολλεγίου: Την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται διάταξη για την ταχύτερη αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας των κολλεγίων.

Αναγνώριση πτυχίου κολλεγίου: Η τροπολογία για την αυτοματοποιημένη διαδικασία αναγνώρισης πτυχίων Κολλεγίων και ξένων Πανεπιστημίων κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προς επεξεργασία, στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής. Η τροπολογία θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο, όχι αναγκαστικά του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να ψηφιστεί την άλλη εβδομάδα.

Με την τροπολογία το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων θα αποδίδει άμεσα με αυτοματοποιημένες διαδικασίες στους αποφοίτους ξένων πανεπιστημίων και κολλεγίων κατόπιν αίτησής τους, την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και ισοδυναμίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) που αναμένεται να καταργηθεί με την τροπολογία έχουν «μπλοκάρει» περίπου 3000 αιτήσεις υποψηφίων. Στη θέση του, με βάση το σχέδιο της κυρίας Κεραμέως, θα δημιουργηθεί ένα πιο ευέλικτο σχήμα.

Αναγνώριση πτυχίου κολλεγίου: Τι θα ισχύει για το Δημόσιο

Σε ό,τι αφορά στην αναγνώριση του πτυχίου για πρόσληψη στο δημόσιο, το αίτημα θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με το Πανεπιστήμιο που συνεργάζεται το Κολλέγιο, που χορηγεί το πτυχίο. Εξάλλου η κυρία Κεραμέως , με δηλώσεις της, αναφέρθηκε από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της στο θέμα της ακαδημαϊκής αναγνώρισης των πτυχίων των Κολλεγίων λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Λειτουργούν κάποια Κολλέγια που δεν έχουν τα ίδια επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα με τα δημόσια Πανεπιστήμια. Η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει και να ασχοληθεί και με το καθεστώς των Κολλεγίων Έχουμε σχέδιο και θα μελετήσουμε συνολικά το πλαίσιο των Κολλεγίων. Μελετάμε τον νέο νόμο για το ΣΑΕΠ. Υπάρχουν φοβερές καθυστερήσεις αναγνώρισης των πτυχίων . Κοιτάμε συνολικά τον θεσμό του ΣΑΕΠ και για το πως μπορεί να βελτιωθεί το νομικό πλαίσιο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις