Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ληστείες: Εξαρθρώνεται άγρια συμμορία Ρομά
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες: Εξαρθρώνεται άγρια συμμορία Ρομά

Ληστείες: Χτυπούσαν και βασάνιζαν τα ηλικιωμένα θύματα να αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένα μετρητά και κοσμήματα.

Ληστείες: Μέλος άγριας συμμορίας, που εισέβαλε σε σπίτια κατοίκων περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής, χτυπούσε και βασάνιζε τα άτυχα θύματα να αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένα χρήματα ή χρυσαφικά, συνελήφθη από την Αστυνομία στο Κορωπί. Πρόκειται για 46χρονο Ρομά, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον αρμόδιο ανακριτή, στον οποίο είχε υποβάλει όλα τα στοιχεία η Αστυνομία, με την ολοκλήρωση της έρευνας. Ενώ ο ίδιος παραπέμφθηκε για απολογία στον ανακριτή, η Αστυνομία ταυτοποίησε τα στοιχεία και του 22χρονου συνεργού του, ο οποίος αναζητείται.

Όπως ανακοινώθηκε, μετά από πολύμηνη έρευνα για την διαλεύκανση υποθέσεων ληστειών και διαρρήξεων-κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής, έγινε δυνατό στις αρχές, να ταυτοποιήσουν τους ανωτέρω ως τους δράστες των αιματηρών ληστειών και των διαρρήξεων. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας, της ληστείας και της κλοπής κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα δυνάμει της οποίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ληστείες: Η μεθοδολογία που ακολουθούσαν

Οι δράστες, κατά τις νυκτερινές κυρίως ώρες, εντόπιζαν μονοκατοικίες σε απομονωμένες περιοχές και στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτές, παραβιάζοντας τα παράθυρα και άρπαζαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κι άλλα τιμαλφή. Επιπλέον, στις περιπτώσεις όπου εξακρίβωναν ότι τα θύματα είναι ηλικιωμένοι και βρίσκονταν εντός των οικιών, επεδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα είτε απειλώντας τους με αιχμηρά αντικείμενα είτε κτυπώντας τους με βάναυσο τρόπο, προκειμένου εκείνοι να τους αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης χρημάτων.

Πουλούσαν αμέσως τα κλοπιμαία

Περαιτέρω, τα κλοπιμαία τα διοχέτευαν άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων, ώστε αφενός να αποκομίζουν άμεσα οικονομικό όφελος και αφετέρου να μην τα κατέχουν για μεγάλο διάστημα αποτελώντας πειστήρια τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και είδη ρουχισμού που έφεραν κατά τη διάρκεια της εγκληματικής τους δράσης. Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών και δύο ληστειών στις περιοχές της Παιανίας, του Κορωπίου και των Καλυβίων ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες υποθέσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις