Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / “Ενήλικοι στο Δωμάτιο” πρεμιέρα: Λαμπερή «πρώτη» για την ταινία Γαβρά
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

“Ενήλικοι στο Δωμάτιο” πρεμιέρα: Λαμπερή «πρώτη» για την ταινία Γαβρά

"Ενήλικοι στο Δωμάτιο" πρεμιέρα: Πρεμιέρα έκανε το νέο φιλμ του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικοι στην Δωμάτιο», που βασίστηκε στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

“Ενήλικοι στο Δωμάτιο” πρεμιέρα: Πανελλήνια πρεμιέρα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην αίθουσα» και η απονομή του τιμητικού βραβείου «Γιώργος Τζιώτζιος» στον παγκοσμίως αναγνωρισμένο Ελληνογάλλο δημιουργό για το σύνολο της καριέρας του, που έκανε τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα να τον χειροκροτήσουν όρθιοι, σφράγισαν την Τελετή Λήξης του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στο πλευρό του Κώστα Γαβρά βρέθηκαν επί σκηνής οι πρωταγωνιστές της ταινίας,Χρήστος Λούλής, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Στέργιογλου και Γιώργος Χωραφάς αλλά και ο συγγραφέας του βιβλίου «Adults In The Room» στο οποίο βασίζεται η ταινία, Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως είναι γνωστό, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξιστορεί στο βιβλίο του όλα όσα συνέβησαν στις κλειστές πόρτες των Eurogroup κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης κρίσιμης διαπραγμάτευσης το 2015 της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές της.

Κώστας Γαβράς: Σας παρακαλώ να δείτε το δικό μου φιλμ και να αφήσετε το δικό σας στην άκρη

«Χωρίς αυτούς, χωρίς τη βοήθεια των ηθοποιών, των συνεργατών μου και των τεχνικών που βρίσκονται απόψε μέσα στην αίθουσα, δεν θα γινόταν ποτέ αυτή η ταινία» είπε ο Κώστας Γαβράς ευχαριστώντας τον διευθυντή φωτογραφίας του φιλμ, Γιώργου Αρβανίτη, τους συμπαραγωγούς και τη σύζυγο και παραγωγό του Μισέλ Ρέι Γαβράς.

«Σας παρακαλώ να δείτε το δικό μου φιλμ και να αφήσετε το δικό σας στην άκρη» τόνισε ο ίδιος απευθυνόμενος στο κοινό. «Είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κοινό βλέπει μία ταινία μου, ενώ ήδη ξέρει την ιστορία που θα αφηγηθώ. Καθένας από εσάς έχει δει το φιλμ το δικό του, το έχει σκεφτεί. Και το καταλαβαίνω. Πάνε δέκα χρόνια που ζείτε σε αυτή την κατάσταση και με όλους αυτούς τους χαρακτήρες και τα ξέρετε σχεδόν όλα. Γι’ αυτό ήθελα απόψε να σας παρακαλέσω να δείτε το δικό μου φιλμ, την ιδέα μου πάνω σε αυτή την κατάσταση που ξέρετε πολύ καλά, αφήνοντας το δικό σας για λίγο στην άκρη. Και ύστερα να κάνετε τη σύγκριση και να το συζητήσετε. Η παράκληση που σας κάνω είναι να το δείτε χωριστά», τόνισε ο Κώστας Γαβράς.

Στην πρεμιέρα της ταινίας στο Μέγαρο Μουσικής παρευρέθηκαν ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις