Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γκρέτα Τούνμπεργκ metal τραγούδι: Η οργισμένη ομιλία της 16χρονης, σε death remix – Viral
ΚΟΣΜΟΣ

Γκρέτα Τούνμπεργκ metal τραγούδι: Η οργισμένη ομιλία της 16χρονης, σε death remix – Viral

Γκρέτα Τούνμπεργκ metal τραγούδι: Πριν από ημέρες η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ απευθύνθηκε στους παγκόσμιους ηγέτες, με μια σύντομη ομιλία στο ξεκίνημα των εργασιών της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Γκρέτα Τούνμπεργκ metal τραγούδι: To πρόσωπο των ημερών είναι αναμφισβήτητα η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ η οποία μάχεται για την κλιματική αλλαγή σε διεθνές επίπεδο έχοντας διχάσει με τις απόψεις της την κοινή γνώμη. Δεν έχει διστάσει να τα βάλει μέχρι και με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump τον οποίο κοίταξε με ένα πολύ θυμωμένο βλέμμα το οποίο έγινε επίσης viral. Η ομιλία που έδωσε στον ΟΗΕ με θέμα το κλίμα περιείχε λεπτομέρειες σχετικά με τις ευθύνες των ηγετών παγκοσμίως και κατά συνέπεια των κρατών άρα και όλων μας για την καταστροφή του πλανήτη που μας φιλοξενεί. Ο Ντόναλντ Τραμπ ειρωνεύτηκε την 16χρονη μέσω ενός tweet. Eιδικότερα ο Τραμπ είπε «ένα πολύ χαρούμενο, νέο κορίτσι που κοιτάζει μπροστά σε ένα λαμπερό και υπέροχο μέλλον. Τόσο όμορφο θέαμα!».

Ως απάντηση, η Γκρέτα άλλαξε το βιογραφικό της στο Facebook, περιλαμβάνοντας την περιγραφή του Τραμπ. Την ίδια μέρα, ο ιστότοπος AL.com δημοσίευσε σκίτσο από τον καρτουνίστα J.D.Crowe που απεικονίζει την Τούνμπεργκ ως το διάσημο γλυπτό του «Κοριτσιού που δεν φοβάται», απέναντι στον γνωστό ταύρο του Arturo Di Modica. Στον ρόλο του ταύρου είναι ωστόσο ο… Ντόναλντ Τραμπ. Το εν λόγω γλυπτό του, της Kristen Visbal, είχε εγκατασταθεί απέναντι από τον ταύρο στη Wallstreet πριν δύο χρόνια στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών, στη Νέα Υόρκη.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Το viral metal κομμάτι

Ένας Σουηδός μουσικός πήρε αποσπάσματα από την ομιλία της τα μίξαρε και η οργισμένη Greta φαίνεται να εξαπολύει το κατηγορώ της σα να τραγουδάει ένα σκληρό death metal κομμάτι. Το viral video έχει ήδη 2 εκατομμύρια στο You Tube.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Πώς σχολιάζει τον ακτιβισμό της, ο γνωστός ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας

Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk Weekend βρέθηκε ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, ο οποίος μίλησε για την κλιματική αλλαγή και ανέλυσε το προφίλ και τη συμπεριφορά της 16χρονης ακτιβίστριας, Γκρέτα Τούνμπεργκ. «Η κλιματική αλλαγή υπάρχει και πρέπει να ρυθμιστεί. Για να σώσουμε τον πλανήτη πρέπει να εργαστούν και να δώσουν αποτελέσματα οι επιστήμονες που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Σούρας φέρνοντας σε αντιδιαστολή τον αγώνα της 16χρονης ακτιβίστριας.

Πριν ξεκινήσει να αναλύει τη συμπεριφορά της, ο ψυχίατρος εξήγησε τη νόσο από την οποία πάσχει η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία είναι η νόσος Άσπεργκερ, μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή που αποτελεί ελαφριά μορφή αυτισμού. Χαρακτηριστικό της νόσου, σύμφωνα με τον κ. Σούρα, είναι η μικρή ικανότητα συνύπαρξης, ο ιδιόρρυθμος και χωρίς συναισθήματα χαρακτήρας και οι εμμονές. «Εκεί που κολλάς, κολλάς υπερβολικά», είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε πως η ίδια λέει ότι πάσχει από αυτήν την ασθένεια «θέλοντας να πει ότι αν και ιδιαίτερη και ιδιόρρυθμη, έχει το δικαίωμα να παλεύει για την κλιματική αλλαγή».

Τα μηνύματα που περνάει, σύμφωνα με τον ψυχίατρο, είναι αφενός να μην πηγαίνουν τα παιδιά σχολείο και αφετέρου το μήνυμα της υπερβολής και της έκθεσης.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ο ακτιβισμός της είναι θεατράλε

Σε αυτό το σημείο μίλησε για τον ρόλο των γονέων της Γκρέτα Τούνμπεργκ και αναρωτήθηκε πώς οι άνθρωποι αυτοί επιτρέπουν στο παιδί τους να υπερεκτίθεται, κάτι που του προκαλεί ιδιαίτερη θλίψη σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση που υφίσταται η 16χρονη ακτιβίστρια από τα Μίντια. «Ο ακτιβισμός της Τούνμπεργκ είναι θεατράλε», υποστήριξε και συμπλήρωσε πως «ο ακτιβισμός είναι πάλη, ένα είδος πραγματικού συνδικαλισμού».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις