Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Olympic Champion φωτιά: Νέες εικόνες από το πλοίο, πέντε οι τραυματίες
ΕΛΛΑΔΑ

Olympic Champion φωτιά: Νέες εικόνες από το πλοίο, πέντε οι τραυματίες

Olympic Champion φωτιά: Πανικός επικράτησε στο Olympic Champion μετά την εκδήλωση φωτιάς, το πρωί του Σαββάτου, στο γκαράζ, σε φορτηγό- ψυγείο.

Olympic Champion φωτιά: Συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στο επιβατηγό/οχηματαγωγό «Olympic Champion» μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στο τέταρτο γκαράζ του πλοίου. Ήταν λίγο μετά τις 07:30 όταν η αριστερή πλευρά του πλοίου άρχισε να καλύπτεται από πυκνό καπνό. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης στο πλοίο στο οποίο εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν 538 επιβάτες, 79 μέλη πληρώματος και 293 οχήματα και δόθηκε εντολή επιστροφής στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από όπου στιγμές νωρίτερα είχε ξεκινήσει το ταξίδι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά φέρεται να προκλήθηκε από φορτηγό ψυγείο και εν συνεχεία λόγω της επέκτασής της προκάλεσε ζημιές σε άλλα 11 φορτηγά κάποια από τα οποία κάηκαν ολοσχερώς. Να σημειωθεί ότι μέσα στο πλοίο υπήρχαν 94 φορτηγά και 195 ΙΧ. «Όλος ο κόσμος άρχισε να φωνάζει. Μετά μας έβγαλαν έξω στο κατάστρωμα που συγκεντρωνόμαστε όλοι» δήλωσε στην κάμερα του OPEN TV ένας επιβάτης. Την ίδια ώρα ο τηλεοπτικός σταθμός έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο ντοκουμέντο πάνω από το φλεγόμενο πλοίο.

Olympic Champion φωτιά: Η επιχείρηση κατάσβεσης
Olympic Champion φωτιά: Βγάζουν τα οχήματα από το γκαράζ

Olympic Champion φωτιά: Εντολή άμεσης επιστροφής

Αρκετές νταλίκες που βρίσκονταν στο γκαράζ περιείχαν εύφλεκτο φορτίο. Ορισμένες απ’ αυτές καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ αρκετά εμπορεύματα έπαθαν μεγάλη ζημία. Το Κέντρο Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δίνει εντολή άμεσης επιστροφής στην Ηγουμενίτσα. Στις 8.20 το Olympic Champion έδεσε στο λιμάνι, ενώ ξεκίνησε επιχείρηση εκκένωσης αλλά και κατάσβεσης της φωτιάς από πλοιάριο της πυροσβεστικής. Παρότι η επιχείρηση ήταν δύσκολη, οι πυροσβέστες έθεσαν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο. Εντυπωσιακά είναι και τα πλάνα που κατέγραψε drone πάνω από το πλοίο.

Olympic Champion φωτιά: Πέντε οι τραυματίες

Ένας Κούρδος μετανάστης που είχε κρυφτεί στο γκαράζ προκειμένου να καταφέρει να διαφύγει από τη χώρα υπέστη εγκαύματα. Συνολικά από τη φωτιά τραυματίστηκαν πέντε άτομα. Δύο από τους τραυματίες φέρουν με εγκαύματα στα κάτω άκρα, δύο αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και ένα άτομο έχει τραυματιστεί στη μέση. Άμεσα όλοι μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες τους δόθηκε το ελεύθερο να φύγουν. Μόνο ένα άτομο παραμένει για νοσηλεία.

Οι υπόλοιποι επιβάτες του πλοίου αναμένεται να προωθηθούν στους προορισμούς τους και με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Hellenic spirit καιCruise Europa.

Από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς στο OLYMPIC CHAMPION η κινητοποίηση ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα να αποβιβαστούν άμεσα οι 538 επιβάτες και τα 74 άτομα πλήρωμα, ενώ μετά από συντονισμένες προσπάθειες της πυροσβεστικής η φωτιά έσβησε. Στην περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, ένα πλωτό του λιμενικού, ένα ρυμουλκό, ένα πλοιάριο πυρόσβεσης και χερσαία μέσα πυρόσβεσης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης αναφερόμενος στο συμβάν, ανέφερε μέσω του facebook ότι «όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς. Οι συντονισμένες προσπάθειες πληρώματος και Λιμενικού απέδωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα». Την προανάκριση της υπόθεσης για την πυρκαγιά στο πλοίο έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Olympic Champion φωτιά: Το βίντεο του Open

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις