Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα

Παραπολιτικά: Καυστικές ατάκες για την πολιτική σκηνή της χώρας από τον Γιάννη Ντσούνο.

Παραπολιτικά: Ένα από τα καλύτερα σαρδάμ του 2019 έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία αναφερόμενη στην λέξη CEO (ο επικεφαλής μιας εταιρείας) αντί να την προφέρει σι ι ο είπε τσέο. Η αλήθεια είναι ότι όλοι έπεσαν να την φάνε και να μιλήσουν για άγνοια της αγγλικής γλώσσας, εμείς πάντως θα μείνουμε στην δική της εξήγηση ότι ήταν ένα απλό σαρδάμ.

Πλουσιότερος από τον Αλέξη Τσίπρα εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με βάση τις δηλώσεις πόθεν έσχες που δόθηκαν στην δημοσιότητα. Πλουσιότερη όμως είναι και η σύζυγος Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι από την σύντροφο του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Τα ποσά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, αλλά κανένα από τα δύο ζεύγη δεν τα λες «φτωχούς».

από τον Γιάννη Ντσούνο

Κι άλλο story

Και μάλιστα success! Το είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι στόχος του είναι να κάνει την Ελλάδα το success story της Ευρώπης στον τομέα των επενδύσεων. Πάντως η ίδια φράση έχει χρησιμοποιηθεί και από Τσίπρα και από Σαμαρά και δεν είδαμε κανένα αποτέλεσμα.

Παραπολιτικά: Περί αμφισβητήσεων

Όταν ένα κόμμα θέλει να αμφισβητήσει ένα γεγονός μήπως θα πρέπει να κάνει λίγο υπομονή για να μην εκτεθεί; Αληθεύει ότι στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβήτησαν την συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ και λίγο μετά κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες της συνάντησης;

Εκ των πλουσιοτέρων

Εκ των πλουσιοτέρων της πολιτικής ζωής του τόπου είναι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο ευρωβουλευτής έχει τραπεζικούς λογαριασμούς και χαρτοφυλάκιο επενδυτικών τίτλων, το ύψος των οποίων αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Αξιοζήλευτη περιουσία, η αλήθεια είναι.

Το μυστικό

Το μυστικό της μακροχρόνιας σχέσης της με τον Προκόπη Παυλόπουλο αποκάλυψε η σύζυγός του Σίσσυ Παυλοπούλου σε μια σπάνια τηλεοπτική της συνέντευξη. Όπως είπε η πρώτη κυρία της χώρας, «Ένα βαλς χρειάζεται δύο. Πιστεύω στον σεβασμό και στο να έχει ο καθένας τον προσωπικό του χώρο και πρέπει κανείς να το σέβεται».

Χορευταρού

Παραδοσιακούς χορούς σε σχολείο της Νέας Υόρκης χόρεψε η σύζυγος του πρωθυπουργού. Η κα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη επισκέφθηκε το Δημοτικό σχολείο της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια και το σχολείο «Ουίλιαμ Σπυρόπουλος» στο Φλάσινγκ, όπου αφού συνομίλησε με τους μαθητές και τους καθηγητές, έριξε και μια γυροβολιά.

To στοίχημα

Η πλατεία Εξαρχείων αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για την δημοτική αρχή. Στα μέσα της εβδομάδας συνεργεία του δήμου προχώρησαν σε εργασίες πάνω στην πλατεία, δηλαδή βαψίματα, σκάψιμο, φύτεμα δέντρων και λουλουδιών. Καλή η ανάπλαση, δεν λέω, αλλά το στοίχημα είναι να διατηρηθεί κιόλας. Σωστά;

Ξεναγοί

Σε ρόλο ξεναγού βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης και Αλέξανδρος Μεικόπουλος, που ξενάγησαν μαθητές από σχολείο της Γερμανίας που βρέθηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Μάλιστα, από ό,τι έμαθα, ενημέρωσαν τους μαθητές σε άπταιστα αγγλικά.

Κλείδωσε η ημερομηνία

Στις 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΝΔ στο Metropolitan expo στην Αθήνα και με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου θα είναι, ποιος άλλος; Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης!

Καλή κίνηση

Να και μια καλή κίνηση που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Η περιφέρεια Αττικής ξήλωσε διαφημιστικές πινακίδες και αφίσες που είχαν μπει παράνομα σε κολώνες και κτίρια. Μάλιστα ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης είναι έτοιμος να επιβάλει και πρόστιμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις