Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Thomas Cook Ελλάδα: Σεκιούριτι στην Κέρκυρα βγάζουν τουρίστες έξω από τα δωμάτια
ΕΛΛΑΔΑ

Thomas Cook Ελλάδα: Σεκιούριτι στην Κέρκυρα βγάζουν τουρίστες έξω από τα δωμάτια

Thomas Cook Ελλάδα: Στην καταγγελία ότι την απείλησαν με σεκιουριτάδες να την πετάξουν έξω από ξενοδοχείο της Κέρκυρας αν δεν πληρώσει έκανε Βρετανίδα τουρίστρια που βρέθηκε στο νησί μέσω της πτωχευμένης ταξιδιωτικής εταιρείας Thomas cook .

Thomas Cook Ελλάδα: Σεκιουριτάδες μπήκαν το πρωί της Πέμπτης σε δωμάτια τουριστών σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας και ζήτησαν από τουρίστες-πελάτες της Thomas Cook είτε να κάνουν check out άμεσα μέχρι τις 12 το μεσημέρι είτε να πληρώσουν 50 ευρώ ανά άτομο, ανά δωμάτιο και βραδιά. Την καταγγελία έκανε η Αγγλίδα τουρίστρια Hayley Amie Hook η οποία βρίσκεται στο ξενοδοχείο. Όπως αναφέρει το Corfu Press οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου τόνισαν στους τουρίστες ότι αν δεν πληρώσουν θα σταματήσουν να τους προσφέρουν ροφήματα και τρόφιμα και δεν μπορούν να μείνουν περισσότερο. «Μας προειδοποίησαν ότι θα καλέσουν την αστυνομία αν δεν φύγουμε. Ωστόσο μας ακύρωσαν την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο και θα πρέπει να πληρώσουμε 180 ευρώ (10 άτομα) για να φτάσουμε» δήλωσε ο Hayley Amie Hook.

Τα ξενοδοχεία της Τhomas Cook βρίσκονται σε όλη την ελληνική επικράτεια και ασφαλώς στα δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά, όπως η Κρήτη και η Ρόδος και είναι όλα πολυτελή και υπερπολυτελή. Η εταιρία διαθέτει στη χώρας μας δεκάδες καταλύματα υπό διάφορες επωνυμίες και σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της ήταν ο μεγαλύτερος οργανισμός διακοπών στην Ελλάδα. Συνολικά η Thomas Cook συνεργαζόταν με 48 ξενοδοχεία στην χώρα μας. Τέσσερα από αυτά είναι ιδιόκτητα.

Ολόκληρη η ανάρτηση

Thomas Cook Ελλάδα: 1.200 εργαζόμενοι μόνο στη χώρα μας

Δύο ξενοδοχεία στην Ελλάδα, αποκτήθηκαν από κοινοπραξία στην οποία συμμετείχε η Thomas Cook μόλις τον περασμένο Μάιο, ενώ προτίθετο να κατασκευάσει ένα ακόμη ξενοδοχείο στο νησί της Κω. Μάλιστα, τον χειμώνα του 2018 η εταιρία είχε δαπανήσει ένα σημαντικό ποσό περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να προβεί σε ανακαίνιση του ξενοδοχείου Sunwing Kallithea στη Ρόδο. Μέχρι την τελευταία στιγμή, η εταιρία προσπαθούσε να επενδύσει σε προορισμούς δημοφιλείς στους Βρετανούς ταξιδιώτες στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο γενικότερα.

Η Thomas Cook είχε πωλήσεις μεγαλύτερες το 9,5 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018. Η εταιρία, διέθετε 22.000 υπαλλήλους και ξενοδοχεία σε 16 χώρες, ενώ εξυπηρετούσε ετησίως τουλάχιστον 20 εκατομμύρια πελάτες. Μόνο στην Ελλάδα η Thomas Cook, έχει 1.200 εργαζόμενους.

Thomas Cook: Πτώχευσε και η γερμανική θυγατρική

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις