Αθήνα

°C

Δευτέρα

17

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Thomas Cook Γερμανία πτώχευση: Κατέρρευσε και η γερμανική θυγατρική της Thomas Cook
ΚΟΣΜΟΣ

Thomas Cook Γερμανία πτώχευση: Κατέρρευσε και η γερμανική θυγατρική της Thomas Cook

Thomas Cook Γερμανία πτώχευση: Μετά την κατάρρευση τoυ γερμανικού ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook, πτώχευση κήρυξε και η θυγατρική της στη Γερμανία, Thomas Cook GmbH.

Thomas Cook Γερμανία πτώχευση:  Η θυγατρική εταιρεία υπέβαλε το πρωί στο δικαστήριο τη σχετική αίτηση, μετά την χρεοκοπία της μητρικής εταιρείας, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη και για τη χώρα μας, καθώς στην Ελλάδα φθάνει μεγάλος αριθμός τουριστών της Thomas Cook μέσω της γερμανικής θυγατρικής.

«Ασφαλώς και θέλαμε να είχαμε αποφύγει την εξέλιξη αυτή, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πετύχουμε μια βραχυπρόθεσμη λύση μέσω των διαπραγματεύσεων» αναφέρει η Στέφανι Μπερκ, διευθύνουσα σύμβουλος της Thomas Cook GmbH. Στον αέρα βρίσκονται περίπου 140.000 Γερμανοί τουρίστες. Για την ώρα παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με τις περιπτώσεις αυτές, αναφέρουν δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Thomas Cook Γερμανία: Το μέλλον της Condor

Για την άλλη θυγατρική της Thomas Cook, την εταιρεία Condor, επιχειρείται διάσωση από τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία ενέκρινε το αίτημά της για έκτακτο δάνειο 380 εκατ. ευρώ και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν προκειμένου να λάβει το πράσινο φως. Το δάνειο αυτό θα έχει διάρκεια έξι μηνών, σύμφωνα με την Condor. Η εταιρεία απασχολεί γύρω στους 5.000 υπαλλήλους. Σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας περίπου 240.000 τουρίστες βασίζονται στην Condor για την επιστροφή τους στη Γερμανία από τις διακοπές τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις