Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Thomas Cook χρεοκοπία: Γιατί ο Μπόρις Τζόνσον δεν έσωσε τον ταξιδιωτικό κολοσσό
ΚΟΣΜΟΣ

Thomas Cook χρεοκοπία: Γιατί ο Μπόρις Τζόνσον δεν έσωσε τον ταξιδιωτικό κολοσσό

Thomas Cook χρεοκοπία: Η εταιρεία είχε υποβάλλει αίτημα στη βρετανική κυβέρνηση για δάνειο, το οποίο δεν εγκρίθηκε.

Thomas Cook χρεοκοπία: Eπίθεση στους επικεφαλείς της Thomas Cook, μετά τη χρεοκοπία του αρχαιότερου ταξιδιωτικού ομίλου στον πλανήτη, εξαπέλυσε ο Μπόρις Τζόνσον. H Thomas Cook κατέρρευσε σήμερα, εγκλωβίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες σε διάφορες χώρες του πλανήτη. Η χρεοκοπία της εταιρείας πυροδότησε τις μεγαλύτερες προσπάθειες στην βρετανική ιστορία για τον επαναπατρισμό ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης. Ο Μπόρις Τζόνσον αναρωτήθηκε αν δίνονται τα κατάλληλα κίνητρα στους διευθυντές εταιρειών, όπως η Thomas Cook, για να αποφεύγουν τη χρεωκοπία.

Ο Τζόνσον πρόσθεσε ότι ο Thomas Cook είχε υποβάλει αίτημα στην κυβέρνηση για παροχή περίπου 150 εκατομμυρίων στερλινών, αλλά σημείωσε ότι η διάσωσή του θα έθετε «έναν ηθικό κίνδυνο στην περίπτωση μελλοντικών τέτοιων εμπορικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες». «Χρειάζεται να δούμε τους τρόπους με τους οποίους οι ταξιδιωτικοί όμιλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μπορούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από τέτοιες χρεοκοπίες στο μέλλον και σαφώς τα συστήματα που διαθέτουμε για να εξασφαλίσουμε ότι (αυτοί) στο τέλος δεν θα καταλήξουν στον φορολογούμενο για βοήθεια», δήλωσε

Thomas Cook χρεοκοπία: Το κράτος θα επέμβει για να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους τουρίστες

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και προφανώς οι σκέψεις μας στρέφονται στους πελάτες της Thomas Cook, θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε από το δικό μας επίπεδο για να γυρίσουμε πίσω στο σπίτι τους αυτούς που έκαναν διακοπές και τώρα μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες να επιστρέψουν», υπογράμμισε ο Τζόνσον, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το κράτος θα χρειαστεί να επέμβει για να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους παραθεριστές», κατέληξε.

Thomas Cook χρεοκοπία: Επίθεση αντιπολίτευσης κατά Τζόνσον

Ο εκπρόσωπος για τα οικονομικά ζητήματα των Εργατικών Τζον Μακντόνελ σημείωσε σήμερα ότι η βρετανική κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει επέμβει με ένα προσωρινό πακέτο διάσωσης για να μην καταρρεύσει ο ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook. «Είμαι απογοητευμένος (…) απλώς πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε απλώς να έχει προθυμοποιηθεί να κάνει περισσότερα: να επέμβει, να σταθεροποιήσει την κατάσταση και μετά να επιτρέψει να αναπτυχθεί ένα πιο μακροπρόθεσμο σχέδιο», δήλωσε στο BBC.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι οι διευθυντές του ταξιδιωτικού ομίλου θα πρέπει να επιστρέψουν οποιαδήποτε μπόνους πήραν. «Πάρα πολύ σωστά», απάντησε σε ερώτηση που του έγινε, αν τα διευθυντικά στελέχη θα πρέπει να δώσουν πίσω τα μπόνους που πήραν. «Πιστεύω ότι χρειάζεται πραγματικά να κάνουν έναν έλεγχο της συνείδησής τους για το πώς οδήγησαν σε αυτό και πώς οι ίδιοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση», δήλωσε στον ραδιοσταθμό του BBC, μιλώντας από το Μπράιτον όπου γίνεται το ετήσιο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις