Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Formula 1: Τρία στα τρία ο Λεκλέρκ! (vid)
Τρίτη σερί pole position για τον Λεκλέρκ (vid)

Formula 1: Τρία στα τρία ο Λεκλέρκ! (vid)

Formula 1: O Σαρλς Λεκλέρκ κατέκτησε για τρίτη συνεχή φορά την pole position και θα εκκινήσει την Κυριακή (22/09) από την πρώτη θέση στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης

Formula 1: Ο Σαρλς Λεκλέρκ φαίνεται ότι διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του στη Formula 1. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι για τρίτη συνεχή φορά στη φετινή σεζόν κατάφερε να κατακτήσει την pole position, καθώς ήταν ο ταχύτερος στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης. Ο Μονεγάσκος πιλότος της Ferrari είναι σε εξαιρετική κατάσταση και απομένει να το αποδείξει και στον αυριανό (22/09) αγώνα. Όλα κρίθηκαν στο Q3 στην τελευταία προσπάθεια των οδηγών, που προτίμησαν τη μαλακή γόμα. Ο Λεκλέρκ τερμάτισε σε 1:36.217, με τον Χάμιλτον να ακολουθεί σχεδόν δύο δέκατα πίσω του. Κάτω από το 1.36 κινήθηκαν επίσης οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαξ Φερστάπεν, ενώ ο Βαλτέρι Μπότας ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Λεκλέρκ.

Νωρίτερα, στο Q1 οι δύο Mercedes ήταν εκείνες που κυριάρχησαν. Μπότας και Χάμιλτον έκαναν τους γρηγορότερους χρόνους με το θερμόμετρο να δείχνει 30 βαθμούς, παρόλο που είχε πέσει ο ήλιος. Στο Q2 απέτυχαν να περάσουν οι Κβίατ, Στρολ, Γκροζάν, Κούμπιτσα και Ράσελ. Στο δεύτερο μέρος στις κατατακτήριες ο Λεκλέρκ είχε…προειδοποιήσει με την παρουσία του. Ήταν και σε αυτή την περίπτωση ο ταχύτερος και τον ακολούθησε ο Φέτελ, με τη διαφορά μεταξύ τους να είναι οριακά στα 0,070. Ακολούθησαν ο Χάμιλτον και ο Φερστάπεν, ενώ εκτός τελικής δεκάδας έμειναν οι Πέρες, Ράικονεν, Τζιοβινάτζι, Γκασλί και Μάνιουσεν.

1. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό/Ferrari) 1:36.217

2. Λιούς Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes) +0.191

3. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Ferrari) +0.220

4. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) +0.596

5. Βαλτέρι Μπότας (Φινλανδία/Mercedes) +0.929

6. Αλεξάντερ Αλμπον (Ταϊλάνδη/Red Bull-Honda) +1.194

7. Κάρλος Σάινθ Τζ. (Ισπανία/McLaren-Renault) +1.601

8. Ντάνιελ Ρικιάρντο (Αυστραλία/Renault) +1.878

9. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Renault) +2.047

10. Λάντο Νόρις (Μ. Βρετανία/McLaren) +2.112

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις