Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σαουδική Αραβία: Ο Πούτιν προσφέρεται να… βοηθήσει
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Ο Πούτιν προσφέρεται να… βοηθήσει

Σαουδική Αραβία: Μια έμμεση αναφορά στον Τραμπ προκαλεί το γέλιο Ερντογάν και Ροχανί.

Σαουδική Αραβία: Μια δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, με έμμεση αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ, έκανε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ιρανούς αξιωματούχους να ξεσπάσουν σε γέλια. Ο Ρώσος πρόεδρος προσφέρθηκε να βοηθήσει, όπως είπε, τη Σαουδική Αραβία να προστατέψει τους πολίτες της και τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις πουλώντας τους S-400. Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμέσως μετά τους ισχυρισμούς Αμερικανών αξιωματούχων πως υπαίτια για τις επιθέσεις με drones στην Aramco είναι η Τεχεράνη.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τη Σαουδική Αραβία να προστατέψει τους πολίτες της. Και πρέπει να κάνουν την έξυπνη επιλογή που έκανε το Ιράν, να αγοράσει τους S-300, όπως ο κ. Ερντογάν αγόρασε τους πιο εξελιγμένους S-400. Αυτά τα συστήματα μπορούν να προστατέψουν τη Σαουδική Αραβία από οποιαδήποτε επίθεση», είπε ο Πούτιν απαντώντας εμμέσως στον Αμερικανό πρόεδρο, που έγραψε στο Twitter πως οι ΗΠΑ είναι οπλισμένες.

Σαουδική Αραβία: To tweet του Τραμπ

«Ο πετρελαϊκός εφοδιασμός της Σαουδικής Αραβίας δέχθηκε επίθεση. Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε τον ένοχο, είμαστε έτοιμοι και οπλισμένοι με βάση τις επαληθεύσεις, αλλά περιμένουμε από το Βασίλειο να μας πει ποιος πιστεύει ότι είναι ο ένοχος αυτής της επίθεσης και υπό ποιους όρους θα δράσουμε!», έγραψε ο Τραμπ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις