Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

03

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μαργαρίτης Σχοινάς Κομισιόν: Συγχαρητήρια Μητσοτάκη για τη θέση του αντιπροέδρου (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαργαρίτης Σχοινάς Κομισιόν: Συγχαρητήρια Μητσοτάκη για τη θέση του αντιπροέδρου (vid)

Μαργαρίτης Σχοινάς Κομισιόν: Το χαρτοφυλάκιο για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που διακινούνταν.

Μαργαρίτης Σχοινάς Κομισιόν: Με μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον νέο Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά. «Χαιρετίζω με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανακοίνωσε σήμερα η Πρόεδρος Ursula von der Leyen. Πρόκειται για μια ισχυρή ομάδα που συνθέτει διαφορετικές πολιτικές παραδόσεις και γεωγραφικές αναφορές. Κι ας μη ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη Επιτροπή που θα έχει γυναίκα στην κορυφή της», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Η ανάθεση στον άξιο και έμπειρο Μαργαρίτη Σχοινά της Αντιπροεδρίας της Κομισιόν για την Ασφάλεια, την Μετανάστευση και την Κινητικότητα αποτελεί ξεχωριστή τιμή. Ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ίδιο, αλλά και την Ελλάδα. Που αποδεικνύει ότι η χώρα αναβαθμίζεται, πια, σε παράγοντα ισχύος και ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή σκηνή. Και ότι η πατρίδα μας αλλάζει ταχύτητα στο πλαίσιο της Ένωσης. Διαθέτοντας κύρος και στελέχη για σημαντικά χαρτοφυλάκια. Γιατί η προστασία των συνόρων, η συλλογική ασφάλεια και οι ευκαιρίες κινητικότητας στην απασχόληση, στην παιδεία και στον πολιτισμό αποτελούν κεντρικές προκλήσεις. Ιδιαίτερα στον πρώτο τομέα, η Ελλάδα ως χώρα-σύνορο της Ευρώπης υπολογίζει πολύ στον νέο Αντιπρόεδρο της Κομισιόν. Το Μεταναστευτικό, άλλωστε, είναι κρίσιμο και για την Ένωση και για την Ελλάδα!

«Δικαιώνει απόλυτα την επιλογή του από την κυβέρνησή μας»

Θα ήθελα να συγχαρώ και πάλι την Πρόεδρο και τους νέους Επιτρόπους. Και, βέβαια, τον Αντιπρόεδρο Σχοινά, που δικαιώνει απόλυτα την επιλογή του από την κυβέρνησή μας. Η Ελλάδα -και εγώ προσωπικά- προσβλέπουμε σε μία παραγωγική συνεργασία. Για το κοινό μας καλό, για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον.

Μαργαρίτης Σχοινάς Κομισιόν: Πρώτη φορά Έλληνας Αντιπρόεδρος της Επιτροπής

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που Έλληνας επίτροπος αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, γεγονός που δείχνει- εκτός από το ειδικό βάρος της προσωπικότητας του κ. Σχοινά- την εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το πόσο ψηλά είναι «οι μετοχές» του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, μετά την θεαματική του νίκη στις εκλογές απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας Αντιπρόεδρος έχει τόσο βαρύ χαρτοφυλάκιο, αφού υπό την ευθύνη του κ. Σχοινά θα είναι οι επίτροποι με τα πιο καυτά χαρτοφυλάκια της Επιτροπής, όπως είναι αυτά της ασφάλειας και της Μετανάστευσης.

Στην ανάρτησή του ακόμα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς σημειώνει, ότι είναι έτοιμος να στρωθεί στην δουλειά και προσβλέπει στην συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έτσι ώστε να μπορέσουν μαζί να μετατρέψουν τις πολιτικές τους προτεραιότητες σε απτά αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις