Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πλακιωτάκης: Διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλακιωτάκης: Διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος

Πλακιωτάκης: Συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας.

Πλακιωτάκης: Μελέτες αξιολόγησης βιωσιμότητας θα γίνουν, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, για τα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας, όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά από συνάντησή του με τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος. Για το ίδιο θέμα είχε επισημάνει νωρίτερα, ότι θα εξεταστεί κάθε πιθανό μοντέλο.

«Εμείς θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα λιμάνια διασφαλίζοντας πρώτα και πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον. Δεν πρόκειται ούτε να αιφνιδιάσουμε, ούτε να ξεκινήσουμε ένα πρωί και να πούμε ιδιωτικοποιούμε τα πάντα. Αυτό χρειάζεται συνεργασία κατ’ αρχήν της τοπικής κοινωνίας», είπε. Διευκρίνισε, άλλωστε, ότι θα πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις με βάση συγκεκριμένα στοιχεία και να αποδειχθεί ότι ένα μοντέλο συμφέρει.

Πλακιωτάκης: Τι θα γίνει με τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης

Σχετικά με τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως «αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να προχωρήσουν τα αναπτυξιακά σχέδια τόσο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, όσο και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης το ταχύτερο δυνατόν». «Μας ενδιαφέρει η πατρίδα μας να στείλει ένα θετικό μήνυμα προσέλκυσης ξένων και εγχώριων επενδυτών, έτσι ώστε πραγματικά τα λιμάνια μας να αποτελέσουν μοχλούς ανάπτυξης σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις