Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φωτιές στην Αυστραλία: Εκκενώνονται χιλιάδες σπίτια, πάνω από 100 μέτωπα
ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιές στην Αυστραλία: Εκκενώνονται χιλιάδες σπίτια, πάνω από 100 μέτωπα

Φωτιές στην Αυστραλία: Δραματικές εκκλήσεις από την Πυροσβεστική και τον πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον στους κατοίκους, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Φωτιές στην Αυστραλία: Τραγικές ώρες βιώνει η Αυστραλία, καθώς δύο μεγάλες πολιτείες της έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Οι φωτιές στο δάσος του Αμαζονίου έχουν σοκάρει τον πλανήτη, προκαλώντας δε θύελλα αντιδράσεων. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Αυστραλία, όπου καίγονται χιλιάδες στρέμματα παρθένας γης, ενώ τα μέτωπα απειλούν πλέον και κατοικημένες περιοχές, με συνέπεια να δοθεί εντολή από την κυβέρνηση για τη γενική εκκένωση χιλιάδων σπιτιών στο Κουίνσλαντ και τη Νέα Νότια Ουαλία.

Μία ημέρα μετά την καταστροφή του εθνικού πάρκου Lamington και του ιστορικού μνημείου Binna Burra Lodge στο Κουίνσλαντ, τα μέτωπα της φωτιές κατευθύνονται προς την περιοχή O’Reilly’s Rainforest Retreat, οι κάτοικοι της οποίας έλαβαν εντολή να μαζέψουν όσα πράγματα θεωρούν οι ίδιοι απαραίτητα και να εκκενώσουν τις οικίες τους στο συντομότερο δυνατό. Η φωτιά στο εθνικό πάρκο μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν αδύνατη την κατάσβεσή της.

Φωτιές στην Αυστραλία: Φύγετε γρήγορα

Ήδη έχει δοθεί επίσημα η καταστροφή δύο κατοικιών στην περιοχή Sunshine Coast του Κουίνσλαντ, ενώ δόθηκε άμεση εντολή για εκκένωση και στις περιοχές Peregian Beach, Peregian Breeze Estate, Marcus Beach και Weyba. «Εγκαταλείψτε γρήγορα και μετακινηθείτε σε ασφαλή σημεία, διότι πολύ σύντομα η οδήγηση θα είναι πολύ επικίνδυνη», ήταν το αγωνιώδες μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών στο Κουίνσλαντ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από 100 μέτωπα πυρκαγιών μαίνονται σε Κουίνσλαντ και Νέα Νότια Ουαλία (το ομοσπονδιακό κράτος που έχει πρωτεύουσα το Σίδνεϊ), ενώ μήνυμα έστειλε και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, ζητώντας από τους πολίτες να μην διακινδυνεύουν με τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών με δική τους πρωτοβουλία, διότι κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους.

Η πυροσβεστική ζήτησε με τη σειρά της από τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις ζώνες της φωτιάς, διότι δεν μπορεί να τους εγγυηθεί τη διασφάλιση των περιουσιών και των ζωών τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις